Κομοτηνή: Μένουμε Ελλάδα

Η Χουσεϊν Μπανού εργάζεται σε ένα cafe-ταχυφαγείο στην Κομοτηνή. Είναι η δεύτερη της δουλειά μετά τα δύο χρόνια εργασίας που προηγήθηκαν σε ένα κομμωτήριο της πόλης. Έχει σπουδάσει την κομμωτική τέχνη, αλλά «σε καιρό ανεργίας», όπως λέει, «το πρώτο που κοιτάς είναι να βρεις δουλειά, μετά όλα τα άλλα».

Λόγω της εγκυμοσύνης έμεινε για λίγο εκτός εργασίας και μετά σκέφτηκε να ανοίξει το δικό της κομμωτήριο, όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας το σχέδιο της πήρε αναβολή, έτσι απολαμβάνει όπως λέει την τωρινή της εργασία. «Δεν με δυσκολεύει τίποτα! Μ΄ αρέσει η επικοινωνία με τους ανθρώπους. Να μιλάω μαζί τους, να τους ακούω » δηλώνει η νεαρή μουσουλμάνα που ονειρεύεται να μεγαλώσει το παιδί της σωστά. «Να το δω να μεγαλώνει και να γίνεται ευτυχισμένος άνθρωπος στην χώρα μας».

Παρά το γεγονός ότι οι γονείς της βρίσκονται στην Γερμανία εκείνη δεν σκέφτεται καθόλου το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει εκεί. «Εμένα μου αρέσει η Ελλάδα» λέει και σπεύδει να προσθέσει πως όλοι θα έπρεπε, τώρα που η Ελλάδα περνά δύσκολα, «να την βοηθήσουν μένοντας και δημιουργώντας εδώ».
Φώτο:Χουσεϊν Μπανού Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος