Λίβανος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική, με την οποία μας ενώνουν διαχρονικές αξίες

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Muhammad Wissam Al-Murtada και η Πρέσβης της Ελλάδας στον Λίβανο, κα Αικατερίνη Φουντουλάκη αναβίωσαν πολιτιστική εκδήλωση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Βηρυτού στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Μήνα Γαλλοφωνίας, που γιορτάζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Muhammad Wissam Al-Murtada και η Πρέσβης της Ελλάδας στον Λίβανο, κα Αικατερίνη Φουντουλάκη αναβίωσαν πολιτιστική εκδήλωση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Βηρυτού στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Μήνα Γαλλοφωνίας, που γιορτάζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Πληροφοριών Μηχ. Ziad Makari και πολλών πρέσβεων, μεταξύ των οποίων και της Αυστραλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ρουμανίας και πλήθους της ελληνικής κοινότητας και των ενδιαφερομένων. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε γύρω από ένα ντοκιμαντέρ που ετοίμασε και παρουσίασε η δημιουργική Κάρμεν Λαμπάκη “Carmen Labaki ” , το οποίο πραγματεύεται τη σχέση του Λιβάνου με την Ελλάδα και την ελληνική κοινότητα του Λιβάνου, ιστορικά και σήμερα.

Σε συνέντευξή του ο Adali Al-Mortada δήλωσε ότι εκτιμά πολύ τη δουλειά της Κάρμεν Λαμπάκη, η οποία παρουσίασε στη λιβανέζικη και την ελληνική κοινότητα του Λιβάνου ένα διακεκριμένο και μάλιστα υπέροχο ντοκιμαντέρ για όλα τα πρότυπα.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Muhammad Wissam al-Murtada, τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μια φίλη χώρα για τον Λίβανο και τους Λιβανέζους και μας ενώνουν οι αξίες της πίστης, της ανθρωπιάς , οι γαλλοφωνικοί δεσμοί , και το διακεκριμένο πολιτιστικό αντίκτυπο.

H γαλλοφωνία είναι μέρος της πολιτιστικής μας πραγματικότητας στον Λίβανο, και αυτός είναι ένας από τους παρονομαστές μας. Το κοινό μεταξύ μας και του ελληνικού λαού, και μια απάντηση στην τρέχουσα πραγματικότητα της Γαλλοφωνίας υπό το φως του γεγονότος ότι η αγγλıκή γλώσσα είναι ο παγκόσμιος “τύραννος” σε όλους τους τομείς κοινωνικά, οικονομικά και διπλωματικά.

Η Ελληνίδα πρέσβης στον Λίβανο, κα Αικατερίνη Φουντουλάκη  είπε ότι , οι διακεκριμένες σχέσεις Ελλάδας-Λιβάνου υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό και σε διάφορους τομείς και θα εργαστεί για την ενίσχυσή τους, σημειώνοντας ότι η ταινία που πραγματεύεται την ελληνική παρουσία στον Λίβανο θεωρείται ιστορικό ντοκουμέντο για τις μελλοντικές γενιές και χαίρομαι που προβάλλεται ως μέρος των δραστηριοτήτων του μήνα της Γαλλοφωνίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Λίβανου.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος