Ρωσία: Θα απέχει από τη συνθήκη New START για τη μείωση των πυρηνικών έως ότου εισακουστεί από τις Η.Π.Α

Η Ρωσία δεν θα συνεχίσει να συμμετέχει στη συνθήκη New START για τη μείωση των πυρηνικών όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες έως ότου η Ουάσινγκτον ακούσει τη θέση της Μόσχας”, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ,

Η Ρωσία δεν θα συνεχίσει να συμμετέχει στη συνθήκη New START για τη μείωση των πυρηνικών όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες έως ότου η Ουάσινγκτον ακούσει τη θέση της Μόσχας”, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ,

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε μια προειδοποίηση προς τη Δύση την περασμένη εβδομάδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ανακοίνωσε την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή στην τελευταία συνθήκη START (New START, Strategic Nuclear Arms Reduction Treaty), αφού κατηγόρησε τη Δύση ότι εμπλέκεται άμεσα σε προσπάθειες επιτεθεί στις στρατηγικές αεροπορικές βάσεις της.
Ο Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Izvestia ότι «η στάση της Δύσης συλλογικά», με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να αλλάξει απέναντι στη Μόσχα. «Η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να διασφαλιστεί σε βάρος της ασφάλειας μιας άλλης», είπε ο Πεσκόφ. Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ, εξοπλίζοντας την Ουκρανία, «ενεργεί ως ενιαίο μπλοκ, όχι πλέον ως υπό όρους αντίπαλοί μας, αλλά ως εχθροί».
Σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας για την Ουκρανία, το οποίο προτρέπει και τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση και προειδοποιεί κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων, ο Πεσκόφ είπε ότι η φωνή του Πεκίνου πρέπει να ακουστεί, αλλά ότι οι αποχρώσεις είναι σημαντικές. Η ειρηνική λύση του προβλήματος είναι ευπρόσδεκτη, αλλά, φυσικά, οι αποχρώσεις είναι σημαντικές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι είναι ανοιχτός να εξετάσει μέρη του ειρηνευτικού σχεδίου 12 σημείων του Πεκίνου.

Πηγή: AFP
Μετάφραση Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος