Χίος: Καταγγελία Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο για ελλείψεις προσωπικού (video)

“Μπορεί η πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου να έδωσαν μια ωραιοποιημένη κατάσταση στο Νοσοκομείο, αλλά τα προβλήματα και οι ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν”, υποστήριξαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Δηλώνοντας τη συμμετοχή του σωματείου στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, αύριο Τετάρτη, σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι αν κάποιος θέλει να κλείσει ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία με οφθαλμίατρο, πρέπει να περιμένει μετά τη 17η Νοεμβρίου, για καρδιολόγο μετά τον Ιούλιο και για πνευμονολόγο τον Μάιο, γεγονός που ωθεί τους πολίτες που έχουν ανάγκη να απευθύνονται σε ιδιώτες. Χωρίς γιατρούς παραμένει και το Κέντρο υγείας Χίου.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί είναι υπό του μηδενός. Δεν πρέπει ο κόσμος πια να έχει αυταπάτες και να ακούει ψεύτικες υποσχέσεις πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να διεκδικήσουμε πρωτοβάθμια υγεία πλήρως στελεχωμένη και ένα νοσοκομείο με όλες τις ειδικότητες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός.

«Η κυβέρνηση που μας έχει χορτάσει στο χειροκρότημα… Η αποδόμηση του εθνικού συστήματος υγείας μπαίνει σε τροχιά και φαίνεται», πρόσθεσε το μέλος της Διοίκησης Γιάννης Κουτσοδόντης.

Προκάλεσαν δε την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ για να διαπιστωθεί ότι υπάρχουν διασώστες.
Η συγκέντρωση στη Χίο στα πλαίσια της 24ώρης απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ θα γίνει στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης, στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος