Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Νεολαίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή περίπου 30 νέων από πέντε κράτη της Ευρώπης, η πρώτη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας επιτροπής Νεολαίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ).

Την τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ, Χρυσόστομος Δήμου, άνοιξε ο συντονιστής της επιτροπής Νεολαίας, Δημήτρης Ντόκος, ο οποίος καλωσόρισε θερμά τους συμμετέχοντες Νεολαίους και τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα κοινά.

Στη συνέχεια, στον χαιρετισμό του ο κ. Δήμου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “το ζητούμενο πλέον είναι να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα στους Νεολαίους να ασχοληθούν με τα κοινά και να μην παραμείνουν αποστασιοποιημένοι και αδιάφοροι για τα τεκταινόμενα στους συλλόγους και τη δημόσια ζωή. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των ομογενειακών οργανώσεων σήμερα”.

Κατόπιν, ο κ. Ντόκος παρουσίασε την επιτροπή νεολαίας του ΠΣΗΕ η οποία αποτελείται από την Κατερίνα Τζώρτζη, την Ελένη Δράκου, τον Σπυρίδωνα Παπαϊωάννου καθώς και τον Γιώργο Κουτσοκέρη, υπεύθυνο για την τεχνική υποστήριξη.

Στη συνέχεια, τη συζήτηση απασχόλησαν οι στόχοι και οι προοπτικές της επιτροπής, καθώς και οι τρόποι καλύτερης οργάνωσης.

Η διαδικτυακή συνάντηση ήταν η πρώτη, αρχής γενομένης από την Ευρώπη, και θα ακολουθήσουν και άλλες με εκπροσώπους και από τις άλλες ομοσπονδίες.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος