Η εμπορία κρέατος του αυτόχθονα μαύρου χοίρου θα δώσει υπεραξία στο προϊόν

Στο μονοπάτι που έχουν χαράξει ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, οι οποίοι έχουν καταστήσει το χαμόν και το προσούτο εκλεκτά εδέσματα, θέλουν να ακολουθήσουν οι Έλληνες εκτροφείς του αυτόχθονα μαύρου χοίρου.

Η εμπορία κρέατος του ελληνικού αυτόχθονα χοίρου σε τεμάχια ειδικής κοπής και τυποποίησης αναμένεται να δώσει υπεραξία στο προϊόν.

Για να καθιερωθεί ωστόσο ο ελληνικός αυτόχθονας χοίρος ως brand name, πρέπει το τελικό προϊόν να προέρχεται από ζώα που θα είναι γενετικά ταυτοποιημένα.

Αν και σήμερα το είδος περιορίζεται σε μόλις 53 εκτροφές σε όλη τη χώρα με λίγο πάνω από 2.000 γεννήτορες, δεν παύει να αποτελεί μια σημαντική φυλή.

Το τελευταίο διάστημα η ζήτηση για το προϊόν έχει αυξηθεί, ωστόσο προβλήματα όπως η έλλειψη βοσκοτόπων και ηλεκτρονικού μητρώου, δυσκολεύουν τη ζωή των εκτροφέων.

Με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Εκτροφέων Μαύρου Αυτόχθονος Χοίρου, προωθείται και η αναγνώρισή του ως προϊόν ΠΟΠ, όπως ανακοινώθηκε σε ημερίδα στο πλαίσιο της 15ης Zootechnia.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος