Kαλαμάτα: Κοινή επιστολή Τατούλη-Κατσίβελα στον Α. Τσίπρα για τον Κυπαρισσιακό

Κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, προκειμένου να “φρενάρουν” το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Υποστηρίζουν ότι το σχέδιο αυτό βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη της περιοχής και καλούν τον πρωθυπουργό να σταματήσει «τις καταστροφικές πρακτικές του υπουργού Τσιρώνη».

Ο κ. Τατούλης και ο κ. Κατσίβελας επισημαίνουν επίσης στην επιστολή τους τις επιλεκτικές διαφοροποιήσεις του ΠΔ κατά περίπτωση, «αλλού να υπάρχουν καθολικοί περιορισμοί, αλλού να επιτρέπονται τα πάντα και αλλού να δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, καταργώντας κάθε έννοια ισοπολιτείας και ισονομίας». Στην επιστολή γίνεται ακόμη αναφορά στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία «πάγια πολιτική αντίληψη της Περιφερειακής αρχής είναι ότι τόσο σημαντικά θέματα χωροταξίας, που εντάσσονται στην ανάπτυξη, πρέπει να είναι καθαρά ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας, η οποία έχει άλλωστε σε ισχύ αναπτυξιακό σχεδιασμό. Στη σύσταση του εν λόγω φορέα διαχείρισης να συμμετέχει οπωσδήποτε σε πρώτο ρόλο η Περιφερειακή και η Δημοτική αρχή, μαζί με όλους τους άλλους φορείς».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Τριφυλίας τονίζουν τέλος ότι «σκοπός μας είναι η διασφάλιση του περιβάλλοντος, αλλά και η ενδυνάμωση της αειφορικής και βιώσιμης αναπτυξιακής πορείας της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των συναρμόδιων θεσμικών φορέων, πριν από οποιαδήποτε δεσμευτική πράξη που πιθανά υπονομεύει το μέλλον της περιοχής» και επισημαίνουν τις “λανθασμένες παραμέτρους” -όπως τις χαρακτηρίζουν- σύμφωνα με τις οποίες έχει συνταχθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη ως προς το είδος και τη σύνθεση του προστατευόμενου οικοσυστήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος