Ευρωβαρόμετρο- Το αυξανόμενο κόστος ζωής πλήττει τα νοικοκυριά

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δίνει το ευρωβαρόμετρο για την κατάσταση των ευρωπαϊκών νοικοκυριών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξ’ αιτίας της κρίσεως που σοβεί.

Σύμφωνα με την έρευνα το 93% των Ευρωπαίων, ανησυχεί για το κόστος ζωής, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους ερωτηθέντες στην Ελλάδα αγγίζει το 100%, στην Κύπρο φτάνει το 99%, ενώ στην Ιταλία και την Πορτογαλία το 98%.

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθήνας το 97% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι κινδυνεύουν να φτάσουν στο επίπεδο της φτωχοποίησης και το 86% δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Η Ευρώπη δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αυτό το τονίζει η Ελληνική κυβέρνηση, προτρέποντας τους εταίρους για την επιβολή πλαφόν στο αέριο π.χ.. Αυτές οι πιέσεις πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Το θέμα είναι τα μέτρα που παίρνει μια κυβέρνηση και όχι το πρόβλημα που είναι κοινό σε όλες τις χώρες. Όλη η Ευρώπη έχει τα ίδια προβλήματα, ωστόσο στην Ελλάδα υπάρχει και το θέμα της επιβολής των μνημονίων τα τελευταία χρόνια.

Εάν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα, όπως π.χ. η μείωση του ΦΠΑ δεν θα ληθεί το πρόβλημα, αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ενδεικτικά, ως δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών με 82% φέρεται η απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ποσοστό που στην Ελλάδα αγγίζει το 97%, σύμφωνα με την έρευνα του ευρωβαρόμετρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος