Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Δ. Αττική για εξάρθρωση οργάνωσης – 10 συλλήψεις, αναζητούνται ακόμα 4 άτομα

Array

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημέρωματα της Παρασκευής (13/1), σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε όλη την Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου Γιώργου Γεραφέντη, πέντε από τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, σήμερα το πρωί στη Μεταμόρφωση, λίγο πριν συναντηθούν με υποψήφιο θύμα τους, με το οποίο είχαν κλείσει ραντεβού για να νοικιάσουν δήθεν το σπίτι του.

Συνολικά έχουμε 10 συλλήψεις, ανάμεσά τους και τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας. Οι οκτώ είναι άνδρες οι δύο γυναίκες. Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα άτομα, που αναζητούνται.

Πώς δρούσε η σπείρα

Εντόπιζαν αγγελίες, όπου τα θύματά τους, είτε νοίκιαζαν οικίες είτε πωλούσαν έπιπλα ή άλλα αντικείμενα. Όταν έμπαιναν στα σπίτια τους, ο ένας απασχολούσε τον ηλικιωμένο ή την ηλικιωμένη, και οι υπόλοιποι έψαχναν το σπίτι, και άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και χρυσές λίρες.

Σε μια περίπτωση στου Παπάγου, οι δράστες είχαν αρπάξει 3 χρυσά ρολόγια ROLEX και κοσμήματα, συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.

Το κύκλωμα δρούσε τον τελευταίο χρόνο, ταυτοποιήθηκαν 60 περιπτώσεις κλοπών στην Αττική, και η λεία τους ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων για τον εντοπισμό κλοπιμαίων.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Γιώργος Γεραφέντης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος