Μια παραδοσιακή συνταγή της Λακωνίας, τα λαλάγγια γνωστά και ως τηγανίτες της Μάνης, τραγανά και εθιστικά, παρασκευάζονται και σερβίρονται σε κάθε σπίτι στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, εκτιμώντας την υψηλή γαστρονομία συνδύασε το ρεπορτάζ με τις ανεπανάληπτες γεύσεις.
Μια σέφ, η Γεωργία Κουτσούκου προβάλει την Μεσσηνιακή κουζίνα στο εξωτερικό. Οι συνταγές της συνοδεύονται από τις μοναδικές ιστορίες του τόπου. Άλλωστε, «η κουζίνα είναι μνήμη» υπογραμμίζει.
Τα λαλάγγια , δεν λείπουν από κανένα σπίτι στην Μεσσηνία ή την Λακωνία. Πλάθονται στον κόσμο των παραμυθιών και των γευστικών συνδυασμών. Μπορούν να συνοδεύουν το πρωϊνό με τυρί, σύγκλινο ή με μέλι και μαρμαλάδα, ανάλογα με την όρεξη. Από την Λακωνική Μάνη με απλά υλικά του τόπου τα πιο αγνά, αλεύρι, αλάτι, λάδι, η ευρηματικότητα των γυναικών μεταφράζεται σε δημιουργική γαστρονομική τέχνη.
Όπως λέει η κ. Κουτσούκου η συνεργασία των τοπικών φορέων και των ιδιωτών για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αποτελεί Μονόδρομο, για να ξεκινήσει να ταξιδεύει η μαγειρική και η γεύση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος