Στη δίνη της πιο σφοδρής κακοκαιρίας οι ΗΠΑ – Στους 26 οι νεκροί

Array

Στη δίνη της πιο σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ετών βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, πτήσεις ακυρώνονται, ενώ επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Εκχιονιστικά μηχανήματα, πυροσβεστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι σχεδόν όλα ακινητοποιημένα. Το διεθνές αεροδρόμιο στο Μπάφαλο θα παραμείνει κλειστό μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται με τους ταξιδιώτες να απογοητεύονται που δεν προλαβαίνουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οι συνθήκες αυτές, το χιόνι που σε τυφλώνει, η μηδενική ορατότητα, τα πάντα λευκά. Η χιονοθύελλα μπορεί να καταγραφεί ως η χειρότερη στην ιστορία” τόνισε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ.

Τουλάχιστον 700.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν υπό το μηδέν.

Αυτοκινητόδρομοι κλείνουν, καθώς λόγω του χιονιά είναι απροσπέλαστοι. Στο Κεντάκι, πάνω από 700 οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί.

Στη Μινεάπολη το θερμόμετρο δείχνει -20 βαθμούς Κελσίου, ενώ σήμερα όλα τα ρεκόρ σπάει η βόρεια Ντακότα με -28 βαθμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος