Νοσοκομείου Χίου: Λόγω βλάβης έμεινε χωρίς ακτινολογικό τμήμα

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Δεκεμβρίου, το ακτινολογικό συγκρότημα του Νοσοκομείου Χίου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε σε αυτό.
Το Σωματείο των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο (ΣΕΣΝΟΧ) επισημαίνει την “τεράστια ταλαιπωρία που βίωσαν τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό κατά το τελευταίο τριήμερο”.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννη Λαμπαδοχυτό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύστημα ψηφιοποίησης και στο σύστημα εκτύπωσης των φιλμς.

Για να λειτουργήσουν επειγόντως στοιχειώδεις διαγνωστικές εξετάσεις, λύση δόθηκε προσωρινά με «δανεικό εξοπλισμό από τον ΕΦΚΑ Χίου (πρώην ΙΚΑ) τον οποίο όμως πρέπει να επιστρέψει την Δευτέρα τα πρωί», σημειώνει το ΣΕΣΝΟΧ. Τονίζει επίσης ότι από το 2017 έχει γίνει αίτημα για αναβάθμιση των εν λόγω μηχανημάτων. Μάλιστα τότε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου ενέκρινε το έργο που προέβλεπε πιο σύγχρονα μηχανήματα και για καλύτερη απεικόνιση αλλά και για λιγότερη εκπομπή ακτινοβολίας. Ομως η πρόταση “κόπηκε”  από την 2η ΥΠΕ, με την αιτιολογία ότι θα εξεταζόταν η ένταξη του έργου σε κάποιο μέτρο Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Χίου δεν μπορέσαμε να έχουμε σχόλιο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Οπως μας πληροφόρησε όμως ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ έχει γίνει η αγορά νέου ψηφιοποιητή με απευθείας ανάθεση, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα αλλά δεν έχει καθοριστεί πότε θα ενταχθεί στο δυναμικό του Νοσοκομείου Χίου.

«Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Γ.Ν. Χίου να λύσουν το πρόβλημα εδώ και τώρα. Τα μπαλώματα και η υποσυντήρηση, θα οδηγούν σε όλο και πιο δύσκολες καταστάσεις, για τις οποίες υπεύθυνοι θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο υγείας, η2η ΥΠΕ και η Διοίκηση Γ.Ν. Χίου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος