Κομοτηνή: Έτοιμες να σπουδάσουν και να ζήσουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας δηλώνουν μουσουλμάνες μαθήτριες της Ροδόπης

Έτοιμες να «ανοίξουν τα φτερά» τους και να γνωρίσουν και την υπόλοιπη Ελλάδα δηλώνουν μουσουλμάνες μαθήτριες της Ροδόπης.

Μαθήτριες της 2ας και της 3ης Λυκείου μίλησαν σήμερα 30-11-2022 στο www.ertnews.gr για την προσπάθεια που κάνουν στις σχολικές τους μονάδες, για τα μαθήματα που τους δυσκολεύουν, αλλά και για τα όνειρα των σπουδών και της ζωής και εκτός Κομοτηνής, σε κάποια άλλη πόλη της χώρας.

Συζητώντας με μουσουλμάνους μαθητές καταγράφει κανείς σχεδόν πάντα τη δυσκολία της καλής γνώσης, χρήσης και κατανόησης της ελληνικής γλώσσας. Έτσι στο ερώτημα:“Ποιο μάθημα σας δυσκολεύει περισσότερο;” η απάντηση που σημειώνεται συχνότερα ήταν πρώτα: η «γλώσσα», τα «αρχαία» και μετά: «τα μαθηματικά», «η φυσική», όπως σήμερα. Απάντηση που ακούστηκε φυσιολογική, αλλά και διαφορετική ταυτόχρονα. Τους το λέω και οι μαθήτριες της 3ης και της 2ας Λυκείου χαμογελούν.

Διστακτικές στην αρχή, βιαστικές στη συνέχεια για να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους στα θρανία, στο δρόμο της γνώσης, στην προσπάθεια να έχουν «ένα καλύτερο μέλλον», όπως τους λένε οι γονείς τους, αλλά και για να φύγουν για εκείνο το καθημερινό δίωρο στο φροντιστήριο που τις περιμένει. Μαθήτριες του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής και του Πειραματικού ΕΠΑΛ μιλώντας στο www.ertnews.gr στέκονται στα καθημερινά εξάωρα στα σχολεία που έχουν ενδιαφέρον χωρίς, όμως, να κρύβουν ότι είναι με το βλέμμα στραμμένο και στη Σχολή που ονειρεύονται να περάσουν: Στα «Παιδαγωγικά Τμήματα» οι πιο μεγάλες, στη «Σχολή Αστυνομίας» η μικρότερη της παρέας (πρώτη τέτοια καταγραφή – εκδήλωση επιθυμίας στο σύνολο των δεκάδων παρόμοιων ρεπορτάζ).
Πιο αγχωμένες με την προσπάθεια αυτές που θα δοκιμάσουν φέτος γνώσεις και προετοιμασία κοιτούν το ρολόι και πριν αναχωρήσουν με βήμα ταχύ σημειώνουν στο ερώτημα: “Εάν θα εγκατέλειπαν την Κομοτηνή για να ζήσουν κάπου αλλού στην Ελλάδα και εάν ναι πού;” « Ναι» απαντούν με σιγουριά και σημειώνουν «Δεν μας νοιάζει πού» γνωρίζοντας κι εκείνες την αστείρευτη ομορφιά της πατρίδας μας. «Τον τόπο μου, όχι» απαντά η μέχρι τότε πιο εξωστρεφής της παρέας, η μικρότερη «τον τόπο μου όχι» λέει ξανά θέλοντας να βεβαιωθεί ότι το φύσημα του παγωμένου βοριά δεν θα εμποδίσει την απάντησή της να φτάσει στα αυτιά μου και «χάνεται» μαζί με την ίδια ωραία παρέα των άλλων παιδιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος