Κομοτηνή: Η επιδότηση 12% ξεσηκώνει τα Επιμελητήρια

Κομοτηνή: Η επιδότηση 12% ξεσηκώνει τα Επιμελητήρια
Αργύρης Αργυρόπουλος

Στο πόδι βρίσκονται οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης λόγω της προσπάθειας που καταβάλλουν για τη διατήρηση του μέτρου της επιδότησης του κόστους εργασίας (με ποσοστό 12%) και ταυτόχρονα την καταβολή των οφειλομένων από το έτος 2010 στις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς.

«Το 12% αφορά τον κατασκευαστικό κυρίως κλάδο, τις βιοτεχνίες, τον τουρισμό, είναι πολλά τα μέλη της Ομοσπονδίας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα» δηλώνει ο Ανέστης Βαφειάδης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών κι Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης σημειώνοντας ότι τα χρήματα κινδυνεύουν να χαθούν από επιχειρήσεις της πολύπαθης περιοχής παρά το γεγονός ότι ήταν προπληρωμένα ως εργοδοτικές εισφορές. «Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα οικονομικά του κράτους, δεν ζητάμε ρευστό, αλλά να συμψηφιστούν με χρέη σε ένα βάθος τριετίας –πενταετίας». Όπως δηλώνει ο κος Βαφειάδης μια τέτοια ρύθμιση θα αποτελούσε «ανάσα» για τους επιχειρηματίες. «Τα οφείλει το Κράτος, άλλωστε δεν παρανόμησε καμία επιχείρηση, το κράτος είχε δώσει αυτό το ευεργέτημα, το εκμεταλλεύτηκαν οι επιχειρήσεις, και θα πρέπει να το δώσουν γιατί έχουν προπληρωθεί ήδη » καταλήγει.

«Πολλές επιχειρήσεις επένδυσαν πάνω σ΄ αυτή την επιδότηση εργασίας» δηλώνει και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος σημειώνοντας ότι τα Επιμελητήρια θα κινηθούν ακόμη και δικαστικά για την είσπραξη αυτών των χρημάτων. «Είναι χρήματα τα οποία μας ανήκουν» δηλώνει σημειώνοντας ότι πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές κινδυνεύουν με λουκέτο. «Ας γίνει κάποιος συμψηφισμός» προτείνει και ο κ. Αργυρόπουλος προσθέτοντας ότι ήδη το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ δύσκολο για τους επιχειρηματίες.
Φώτο:Ανέστης Βαφειάδης –Αργύρης Αργυρόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος