Εκδίκαση αγωγής Διοικήτριας Νοσοκομείου Χίου κατά διευθυντή χιώτικης ιστοσελίδας

Πραγματοποιήθηκε χθες, 2/11, στο πολυμελές πρωτοδικείο Χίου, η συζήτηση της αγωγής της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Χίου Ελένης Κανταράκη, με την οποία απαιτεί το ποσό των 100.000 ευρώ από τον διευθυντή της ιστοσελίδας astraparis.gr Γιάννη Στεβή.
Σημαντικό στοιχείο υπεράσπισης από την πλευρά του δημοσιογράφου-μέλους της ΕΣΗΕΑ ότι τα δημοσιεύματά του στηρίχτηκαν σε ανακοινώσεις φορέων, κυρίως του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου. Από την πλευρά της η ενάγουσα υποστήριξε ότι με τους χαρακτηρισμούς υπήρξε συκοφαντική δυσφήμιση.

Εκδίκαση αγωγής Διοικήτριας Νοσοκομείου Χίου κατά διευθυντή χιώτικης ιστοσελίδαςΠράγματι σε δηλώσεις του μετά την ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Πέτρος Τσαντίλας έκανε λόγο «για την προστασία της τιμής και της υπόληψης» της κας Κανταράκη και «αντιμετώπισης της μεγάλης συκοφάντησης στο πρόσωπό της».

Εκδίκαση αγωγής Διοικήτριας Νοσοκομείου Χίου κατά διευθυντή χιώτικης ιστοσελίδαςΑντίθετα ο συνήγορος του διευθυντή της σελίδας astraparis.gr Κώστας Κάργατζης, επισήμανε ότι «το δικαίωμα του να κάνεις κριτική είναι θεμελιώδες».
«Η σημερινή δίκη είχε ως αντικείμενο τη δίωξη της ελευθεροτυπίας και τη φίμωση μιας ερευνητικής δημοσιογραφίας» σημείωσε ο δεύτερος συνήγορος Κώστας Παπαδάκης.
«Οι κατηγορίες της αγωγής κατέρρευσαν και αποδείχθηκε ότι όλα τα δημοσιεύματα είναι αληθινά. Ηταν καταγγελίες του ΣΕΣΝΟΧ που ποτέ δεν διαψεύστηκαν», σημείωσε.

Πρόκειται για το Σωματείο εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, που ο μάρτυρας υπεράσπισης της Διοικήτριας, αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Χίου Ηλίας Φύλλας σχολίασε ότι τα μέλη του είναι «ΚΚΕδες και αναρχικά στοιχεία» (σ.σ. προφανώς το Διοικητικό του Συμβούλιο που έχει την ευθύνη των ανακοινώσεων).
Αντίθετα ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης γιατρός, Ανδρέας Μιχαηλίδης που προασπίστηκε την ελευθερία του τύπου, επισήμανε ότι και ο ίδιος έχει δεχτεί κριτική από το Σωματείο, που έχει όμως θεσμικό ρόλο στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

«Προσβλέπουμε ότι το δικαστήριο δεν θα προστατεύσει τις αγωγές SLUPP- φίμωσης του τύπου αλλά το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης, και θα αποδοκιμάσει την προσπάθεια της ενάγουσας να ταυτίσει τον εαυτό της με τη δημόσια υγεία και τις κριτικές στο πρόσωπό της ως κριτική ενάντια στη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου», πρόσθεσε εξάλλου ο συνήγορος του κ. Στεβή Κ. Παπαδάκης.
Και ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου, εκκρεμεί και 2η αγωγή της Διοικήτριας του Νοσοκομείου επίσης ύψους 100.000 ΕΥΡΩ κατά του ίδιου μέσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος