Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δ. Λαρισαίων για τη νέα σχολική χρονιά

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, αλλά και κάθε γονέα, στη σύσκεψη που διοργανώνει την Πέμπτη στις 3 Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Μύλου του Παππά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και για άλλη μία φορά μαθητές, εκπαιδευτικοί και εμείς, οι γονείς τους:

  • Αγανακτούμε ακούγοντας ότι «τα σχολεία λειτουργούν μια χαρά» ενώ εμείς ζούμε μια άλλη πραγματικότητα
  • Θυμώνουμε που τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν στήριξη και η έγκαιρη διάγνωση βρίσκεται στον αέρα.
  • Αγανακτούμε με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών
  • Αγανακτούμε με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της τράπεζας θεμάτων που έχει «γονατίσει» τις λαϊκές οικογένειες με τα φροντιστήρια που πολλαπλασιάζονται.
  • Βλέπουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε απαρχαιωμένα κτίρια, χωρίς αντισεισμική προστασία, νήπια και προνήπια σε κοντέινερ.
  • Βλέπουμε μπροστά μας την υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων που κάνουν το σχολείο δήθεν «οικονομικά ανεξάρτητο και πλήρως εξαρτημένο από την τσέπη των γονιών.
  • Βλέπουμε την υποβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών των παιδιών μας, την κατηγοριοποίηση των σχολείων ακόμα και των ίδιων των μαθητών.
  • Ανησυχούμε αν τα σχολεία μας φέτος θα είναι ζεστά.
  • Δίπλα σε όλα αυτά ανησυχούμε για το ρεύμα που πληρώνεται χρυσάφι, για τους μισθούς που δεν φτάνουν, για την ακρίβεια που καλπάζει.

Για άλλη μια χρονιά η μόρφωση με σύγχρονους όρους για τα παιδιά μας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα που δεν οφείλονται στο κακό μας το ριζικό. Ενώ η υποχρηματοδότηση των σχολείων καλά κρατεί η Κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στις σχολικές επιτροπές μέσω των έκτακτων δόσεων, την ίδια ώρα που πολλές σχολικές μονάδες μπαίνουν στον δύσκολο χειμώνα, ήδη χρεωμένες με παλαιότερες οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ σε θέρμανση και ρεύμα. Επιβάλλεται να θεσμοθετηθεί γενναία αύξηση των κονδυλίων προς τις σχολικές επιτροπές, αφού οι συνεχείς μειώσεις που έγιναν με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, αποστέρησαν τουλάχιστον 60% της χρηματοδότησης τα τελευταία 12 χρόνια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος