Κριτική της αντιπολίτευσης με αιχμή την ακρίβεια

Array

Στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης από την κυβέρνηση εστίασαν την κριτική τους οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ΟLYMPIA FORUM, επέρριψε στους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα την ευθύνη για την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο, χαρακτήρισε αποτυχημένο το μοντέλο των επιδοτήσεων που εφαρμόζεται και επανέφερε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πλαφόν στην λιανική. Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται επένδυση στην αναβάθμιση του ενεργειακού δικτύου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στην ακριβή ενέργεια κατά την επίσκεψή του στην φαρμακευτική εταιρεία BOEHRINGER INGELHEIM είπε ότι δεν οφείλεται αποκλειστικά στον Πόλεμο του Πούτιν, αλλά στην πολιτική της ΕΕ που ακολούθησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και τόνισε πως είναι «δέσμιοι της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου».

Nα ανοίξουν τα λιγνιτικά εργοστάσια και να προχωρήσει ο αγωγός EAST MED ζητά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, τονίζοντας πως «Δεν τολμάτε να αγγίξετε τους ολιγάρχες».

Η κρίση είναι παγκόσμια, αλλά δεν είναι το ίδιο σε όλες τις χώρες σημειώνει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης: «Τα λαϊκά στρώματα έχουν 25% πληθωρισμό στη χώρα μας. Δεν είναι το ίδιο το φούσκωμα των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μεταδίδεται η έξωθεν ερχόμενη αρρώστια στην κάθε χώρα».

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη
Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος