Νέες απειλές Ερντογάν: Η Θράκη κατάλληλη για κέντρο διανομής αερίου – Δεν έχει ημερομηνία το «θα έρθουμε νύχτα»

Την προκλητική ρητορική συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος, αυτή τη φορά κατά την επιστροφή του από την Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους σχετικά με την πρόταση Πούτιν για κατασκευή μεγάλου κέντρου διανομής φυσικού αερίου στην Τουρκία, ότι «η Θράκη θεωρείται ως το πιο σημαντικό μέρος γι’ αυτήν την επιχείρηση. Μαζί με τον κ. Πούτιν δώσαμε εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας και τον αρμόδιο φορέα της ρωσικής πλευράς, ενώ έχει λάβει οδηγίες και ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ».

Σε ερώτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και κυρίως την αμερικανική στρατιωτική κινητικότητα στην Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο και τα νησιά του Αιγαίου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι έχουν προειδοποιήσει για το θέμα αυτό ακόμη και τις ΗΠΑ.
«Φυσικά, έχουμε προειδοποιήσει για αυτό το θέμα. Με την Αμερική επίσης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνά μας συναντήθηκε με τον συνομιλητή του και συζήτησαν για αυτό το θέμα. Υπήρχε μάλιστα και συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τώρα. Ο υπουργός μας είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει αυτά τα θέματα με τους συνομιλητές του σε αυτές τις συναντήσεις. Το αποτέλεσμα θα το συζητήσουμε με τον Χουλουσί Ακάρ, όταν επιστρέψει και συναντηθούμε. Βλέπουμε βέβαια τι γίνεται στην Αλεξανδρούπολη ή σε διάφορα νησιά. Από τη στιγμή που φορέσαμε την πανοπλία μας και πήραμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας τρομάζει τίποτα. Έχουμε λάβει μέτρα, όλα είναι έτοιμα. Επομένως, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Ας το σκεφτούν».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει όριο που θα ξεχειλίσει η υπομονή, ο Ερντογάν είπε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία».

Αναφορικά με τα F-16 ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Αυτά τα πρόσφατα βήματα ή οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά όσον αφορά τα F-16, δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Φυσικά όλα αυτά τα βήματα τα ακολουθεί ταυτόχρονα και η Ρωσία. Για το τι συμβαίνει, για τι θα ακολουθήσει κλπ;».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος