Λάρισα: Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας πραγματοποίησαν συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), με τη σύμπραξη του ΟΚΑΝΑ, με τους συνοδούς τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τοποθετεί στο επίκεντρο του τρόπου λειτουργίας, πρακτικές αλληλοβοήθειας στο πεδίο των εξαρτήσεων, που αφορούν τη μακρόχρονη και εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ουσίες.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μουσείο και να ξεναγηθούν, θαυμάζοντας τα κειμήλια της μόνιμης συλλογής.

Το μουσείο είναι ένα μοναδικό διατηρητέο κτίριο του 18ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκε πρώτα ως πυριτιδαποθήκη στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και αργότερα, ως χώρος φυλάκισης και μαρτυρίου των Θεσσαλών αγωνιστών, ανδρών και γυναικών που εναντιώθηκαν των κατοχικών δυνάμεων την περίοδο 1941-44 του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  Πολλοί εξ’ αυτών εκτελέστηκαν από τους κατακτητές.

Το μουσείο είναι ένα «ζωντανό» πολιτιστικό κομμάτι της πόλης, σύμβολο ιδεών ενάντια κάθε μορφής φασισμού. Παρουσιάζει την ιστορία της περιόδου, όπως τη βίωσαν οι Θεσσαλοί, διεξάγοντας αγώνες στις πόλεις και τα βουνά.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης διοργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις, για συλλόγους και φορείς, απ’ όλους τους χώρους, των τεχνών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης κ.α.

Πληροφορίες: Βαγγέλης Ρεμπάπης, Ιστορικός

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 09:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00,

Σάββατο: 10:00 – 14:00

Τηλέφωνο: 2410 280220, Διεύθυνση: Ιουστινιανού 42 (προαύλιο 5ου Γυμνασίου/Λυκείου), ΤΚ 41223, Λάρισα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος