Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Βαλτερού

Ολοσχερώς καταστράφηκε, από το Σαββατιάτικο μπουρίνι, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται και ως γυμναστήριο από το Δημοτικό σχολείο, στο Βαλτερό.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την περιοχή προκάλεσε μεγάλες και σοβαρές ζημιές στο γυμναστήριο το οποίο εκτός από το Δημοτικό σχολείο Βαλτερού εξυπηρετεί και τον Σύλλογο Ενόργανης Γυμναστικής Βαλτερού αλλά και τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Βαλτερού «Αριστοτέλης».

Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Βαλτερού
Ο δυνατός αέρας έστειλε ένα κομμάτι της σκεπής του γυμναστηρίου πολλά μέτρα μακριά πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ (φώτο Γιώργος Στεφανίδης)

Το μπουρίνι ξήλωσε και μέρος της κεραμοσκεπής του Δημοτικού σχολείου. Ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών τόνισε ότι από το πρωί συνεργεία του Δήμου θα βρίσκονται στο Δημοτικό σχολείο Βαλτερού για να αποκαταστήσουν τις ζημιές ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές, θα αποκλειστεί ο χώρος για τους μαθητές.

Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Βαλτερού

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πασχάλης Στεφάνου σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Δυστυχώς από την χθεσινή θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας δεν γλίτωσε το Δημοτικό Σχολείο Βαλτερού που κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μετά από ενέργειες του Διευθυντή του Σχολείου, συναδέλφου Νίκου Ταουσάνη είχε βαφτεί και καλλωπιστεί και περίμενε αυτή την εβδομάδα τον νέο  εξοπλισμό από την ΚΤΥΠ και το υπουργείο Υποδομών. Έπαθε  σοβαρές ζημιές η σκεπή και καταστράφηκε ολοσχερώς το γυμναστήριο του σχολείου. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν παιδιά στο σχολείο. Ελπίζω γρήγορα με την βοήθεια του Δήμου  Ηράκλειας και την   καθοριστική συμβολή του  υπουργείου Υποδομών να αποκατασταθούν  οι ζημιές».

Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Βαλτερού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος