Ερωτήματα σχετικά με την έκταση στο Ακρωτήρι που έχει παραχωρηθεί από την εκκλησία στον Δήμο Χανίων

Εντείνεται η ανησυχία για την τύχη έκτασης 35.000 περίπου τ.μ. στη θέση «Κακό Κεφάλι» στον Άγιο Ονούφριο, που είχε παραχωρηθεί μετά από αγώνα και διαβουλεύσεις τεσσάρων και πλέον ετών στον δήμο Χανίων από την Ενορία Κουνουπιδιανών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Δημοτικού, Νηπιαγωγείου και αθλητικών εγκαταστάσεων σε μια περιοχή που ο πληθυσμός αυξάνεται σταθερά και οι ανάγκες για εκπαιδευτικές, αθλητικές και προνοιακές δομές είναι μεγάλες.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Κουνουπιδιανών είχε εγκρίνει το αίτημα που είχε υποβληθεί από τον Δήμο Χανίων. Η παραχώρηση της επίμαχης έκτασης είχε επίσης εγκριθεί το 2018 και από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η πράξη εγγράφως.

Παρά όμως το αρχικό παραχωρητήριο, όπως προκύπτει και από ανάρτηση της Ενορίας Κουνουπιδιανών, ο νέος εφημέριος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Κουνουπιδιανών, επιχειρούν τη δημοπράτηση της επίμαχης έκτασης, ερήμην του Δήμου.


Το σχετικό δημοσίευμα της δημοπράτησης

Ερωτήματα σχετικά με την έκταση στο Ακρωτήρι που έχει παραχωρηθεί από την εκκλησία στον Δήμο Χανίων


Δεδομένου ότι στην περιοχή του Ακρωτηρίου υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την εκποίηση εκατοντάδων στρεμμάτων εκκλησιαστικής περιουσίας, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα:

Ερωτήματα σχετικά με την έκταση στο Ακρωτήρι που έχει παραχωρηθεί από την εκκλησία στον Δήμο Χανίων

Ισχύει ότι η επίμαχη έκταση στον Άγιο Ονούφριο είναι κληροδότημα και μάλιστα, με πολύ συγκεκριμένους όρους; Εάν ναι, πότε ζητήθηκε η γνωμοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είναι η αρμόδια αρχή για το θέμα πριν την προκήρυξη της δημοπράτησης;
Έχει ενημερωθεί ο Δήμος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής;

Ποιο είναι το σκεπτικό αυτής της απόπειρας πώλησης, που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, δεν έχει ολοκληρωθεί;

Η έκταση παραχωρήθηκε επί Δημαρχίας Τάσου Βάμβουκα, χάρη στην εξαιρετική ανταπόκριση του πατέρα Δημήτριου Αλεξανδράκη, καθώς και της προσφοράς των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου της Ενορίας Κουνουπιδιανών, γεγονός που ο Δήμος αναγνώρισε και για αυτό βράβευσε τους προαναφερόμενους στις 22 Αυγούστου 2019.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος