Ο πρωθυπουργός στα περίπτερα της ΔΕΘ: Τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και εμπειρίες προσομοίωσης πτήσης F-35

Τα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ επισκέφθηκε, το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης, στάθηκε σε σειρά περιπτέρων που έχουν ιδιαίτερο αναπτυξιακό και κοινωνικό ενδιαφέρον και όχι μονο.

Στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει από κοντά τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και εμπειρίες προσομοίωσης του μαχητικού αεροσκάφους F-35. Ο πρωθυπουργός στα περίπτερα της ΔΕΘ: Τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και εμπειρίες προσομοίωσης πτήσης F-35

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τους άλλους προσομοιωτές που υπάρχουν στο ίδιο περίπτερο, του Rafale και του ελικοπτέρου Sikorsky, ενώ είδε τα ομοιώματα των νέων φρεγατών FDI HN «Belharra» και των νέων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου ΜΗ-60R «Romeo».

Ο πρωθυπουργός στα περίπτερα της ΔΕΘ: Τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και εμπειρίες προσομοίωσης πτήσης F-35

Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή στην 86η  ΔΕΘ την πρώτη σε πλήρη λειτουργία μετά την πανδημία συμμετέχουν 1.500 εκθέτες από 19 κράτη και στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει μία από τις καλύτερες ΔΕΘ της δεκαετίας.

Η επίδειξη άσκησης εξουδετέρωσης τρομοκρατών από την ειδική ομάδα επιχειρήσεων Πειραιά έκλεψε τις εντυπώσεις.

Επίσης όπως έγινε γνωστό Drones με τεχνητή νοημοσύνη είναι το νέο εργαλείο της πολιτείας για την καλύτερη επιτήρηση των συνόρων.

Ο πρωθυπουργός στα περίπτερα της ΔΕΘ: Τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και εμπειρίες προσομοίωσης πτήσης F-35

Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής ο Πρωθυπουργός εξήρε το έργο των ανθρώπων που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και σε όλους όσοι συνεργάστηκαν με την κοινωνία των πολιτών για την καταπολέμηση των πυρκαγιών είπε ο Πρωθυπουργός. (…) Ως προς το επίπεδο της προετοιμασίας, ως προς τη δουλειά που έγινε στα δάση, πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, ως προς τις νέες μονάδες τις οποίες έχουμε συγκροτήσει, οι οποίες πια μπορούν υπηρεσιακά και εισέρχονται μέσα στα δάση για να αντιμετωπίζουν τη φωτιά πραγματικά στον πυρήνα της, το γεγονός ότι είχαμε πολλά περισσότερα εναέρια μέσα και δεν ακούσαμε ποτέ και από κανέναν παράπονο φέτος που είναι τα αεροπλάνα, πού είναι τα ελικόπτερα. Όλα αυτά τα οφείλουμε στη σκληρή δουλειά την οποία κάνατε» είπε σημειώνοντας πως δεν σταματάμε εδώ. «Παραμένουμε σε εγρήγορση. Όμως είναι μία πάρα πολύ καλή απόδειξη ότι είμαστε σε θέση, ως Πολιτεία, να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι.»

Ο πρωθυπουργός στα περίπτερα της ΔΕΘ: Τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και εμπειρίες προσομοίωσης πτήσης F-35
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Από το περίπτερο του υπουργείου Υγείας ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό για την εξέλιξη των εγγραφών στον προσωπικό γιατρό.

«Είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία πολλοί είχαν σχεδιάσει, αλλά δεν είχαν καταφέρει να υλοποιήσουν. Μια σημαντική στήριξη της Πρωτοβάθμιας φροντίδας που σε συνδυασμό με τις προληπτικές εξετάσεις τις οποίες έχουμε ξεκινήσει με μεγάλη ένταση, μας επιτρέπουν για πρώτη φορά να κάνουμε πράξη ενεργητικές πολιτικές της δημόσιας υγείας με μεγάλη έμφαση στην πρόληψη» είπε.

Στην διεθνή έκθεση ο Πρωθυπουργός γνωρίστηκε με τον μικρό Στέλιο, ο οποίος «θα ωφεληθεί από τους παιδικούς σταθμούς στις επιχειρήσεις» ενώ συνομίλησε με μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης που παρουσίαζαν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τα λιμάνια της χώρας. «Θα κάνουμε και εσάς μέλος της ομάδας μας, συγχαρητήρια!» τους είπε.

Ωστόσο η είδηση ήρθε από το περίπτερο του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Πιστεύω ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις για τον Πρωτογενή τομέα απόψε το βράδυ οπότε υπομονή να ακούσετε την ομιλία» είπε.

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξαν μέλη της εθνικής ομάδας αρτοποιίας στον πρωθυπουργό με την έξοδο του από τα γραφεία της διοίκησης προσφέροντας του μία στολή καθώς και το ψωμί της πινακωτής, ενώ μέλη του σωματείου του Ηρακλή του έδωσαν πλακέτα.

Ο πρωθυπουργός στα περίπτερα της ΔΕΘ: Τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και εμπειρίες προσομοίωσης πτήσης F-35

Επίσκεψη στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας, των ΗΑΕ

Κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ, Abdulla Bin Touq Al Marri. «Θα ήθελα να συγχαρώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την απόφασή τους να αποδεχτούν την πρόταση της ΔΕΘ να είναι η τιμώμενη χώρα για το 2022. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ένα πολύ εντυπωσιακό περίπτερο, που αποτελεί απόδειξη της μεγάλης δυναμικής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας. Όπως αναφέραμε, σε διακυβερνητικό επίπεδο, έχουμε ήδη κάνει πολλά και ελπίζω ότι αυτή η Έκθεση είναι μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις των χωρών μας να συνεργαστούν και να εξερευνήσουν τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Και γιατί όχι, επενδύσεις από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα, αλλά και από την Ελλάδα στα ΗΑΕ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στα περίπτερα της ΔΕΘ: Τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και εμπειρίες προσομοίωσης πτήσης F-35

Στο περίπτερο της «Enterprise Greece», παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsounis, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημαντική ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων: «Κύριε Πρέσβη, χαίρομαι που σας έχουμε εδώ. Ξέρετε πόσο μεγάλη αξία αποδίδουμε στην στρατηγική εταιρική μας σχέση. Και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι πέρα από την πολύ δυνατή συνεργασία στο πεδίο των εξωτερικών υποθέσεων, της άμυνας -αυτό που αποκαλούμε την γεωπολιτική ατζέντα- ενισχύουμε επίσης σημαντικά τους επιχειρηματικούς δεσμούς μας».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας- ΗΠΑ – και ΗΑΕ σημειώνοντας: «Πιστεύω ότι αυτή η σχέση μεταξύ των τριών χωρών μας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και των ΗΑΕ, αποτελεί μία αληθινά στρατηγική συνεργασία που έχει να προσφέρει ακόμα πολλά προς όφελος των χωρών μας και των λαών μας».

Της περιοδεία του πρωθυπουργού προηγήθηκε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου που αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων τονίζοντας ότι θα έχει την μοναδική ιδιαιτερότητα να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα καταστεί ένας εκθεσιακός χώρος πολύ ανταγωνιστικός. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της έκθεσης επισήμανε το έργο της ανάπλασης προχωρά καλά και ότι θα είναι το πιο βιοκλιματικό κέντρο της Ευρώπης και ζήτησε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η μελέτη . Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην αύξηση κεφαλαίου για την ολοκλήρωση του έργου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος