Ελαιώνας: Πέντε προσαγωγές μετά από ένταση στον καταυλισμό μεταναστών – προσφύγων

Array

Επεισόδια σημειώθηκαν, για δεύτερη ημέρα σήμερα, στον καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ομάδα περίπου 15-20 ατόμων, συγκεντρώθηκε στην είσοδο του καταυλισμού, εμποδίζοντας τους εργαζόμενους να εισέλθουν σε αυτόν, στο πλαίσιο της απόφασης να κλείσει η δομή.

Η αστυνομία ενημερώθηκε μετά τις 08:00 το πρωί και άνδρες της έφθασαν στο σημείο, οργανώνοντας επιχείρηση απομάκρυνσής τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής δημιουργήθηκε ένταση με τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν στην προσαγωγή πέντε ατόμων.

Για το θέμα προχώρησε σε σχετική ανάρτηση ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης στην οποία περιλαμβάνεται και βίντεο. “Μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε” αναφέρει.

Χθες πραγματοποιήθηκε άλλη αστυνομική επιχειρηση για την απομάκρυνση προσφύγων θέλουν να παραμείνουν στη δομή όπου πάλι σημειώθηκε ένταση με τα ΜΑΤ.

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ ζήτησε, «εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, να δοθεί λύση στο αίσχος του Ελαιώνα»,με τις εξής πρωτοβουλίες:

«*Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου στους πρόσφυγες, σύμφωνες με τη συνθήκη της Γενεύης, και να εξασφαλιστεί η μετάβασή τους στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
*Να συνοδευτεί αυτόματα το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα με την εξασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσής τους, σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα. *Καμιά επαναπροώθηση, απέλαση και εγκλεισμός στις υπερδομές-φυλακές.
*Εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα σχολεία που φοιτούσαν έως τώρα.
*Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων της δομής, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και να απορροφηθούν ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ25 κατήγγειλε ωμότητες και βία κατά των προσφύγων στη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση σημειώνοντας πως σε αυτή η δομή «ζουν οι πιο ευάλωτοι πρόσφυγες, όπως επιζώσες/ώντες σεξουαλικής βίας, βασανιστηρίων και εμπορίας ανθρώπων, άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά ζητήματα, χρόνια νοσήματα και αναπηρίες, γυναίκες έγκυες μόνες ή και με παιδιά, νεαρά άτομα σε κίνδυνο, ηλικιωμένα άτομα με απειλητικά για τη ζωή τους ιατρικά προβλήματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος