Η ασταμάτητη Στεφανίδη: Η μόνη στην ιστορία του επί κοντώ με 4 μετάλλια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Τα χρόνια περνούν, οι δεκαετίες αλλάζουν και η Κατερίνα Στεφανίδη παραμένει εκεί. Στο βάθρο. Συνεχίζει να κατακτά μετάλλια παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Τα μετάλλια της εκτείνονται σε 3 διαφορετικές δεκαετίες.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου άρχισε την εξωπραγματική διαδρομή των διακρίσεών της το 2005. Τότε, ήταν 15 ετών και νίκησε με ρεκόρ αγώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Νέων στο Μαρακές. Έκτοτε, συνέχισε να διακρίνεται στις μικρές κατηγορίες μέχρι το 2011 και από το 2014 και μετά άρχισε η ανοδική της πορεία στις γυναίκες.

Το 2014 όπως είπε και η ίδια είναι σημείο αναφοράς. Τότε, κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό μετάλλιο στη Ζυρίχη. Ήταν και εκείνο αργυρού χρώματος και έπειτα ακολούθησαν μία προς μία όλες οι χρυσές κορυφές της: Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Επί 17 χρόνια συλλέγει μετάλλια, εμπειρίες και εξυπακούεται, κούραση και καταπόνηση. Γι` αυτό είπε στον σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κρίερ ότι ο πρώτος στόχος της γι`αυτή τη σεζόν ήταν να μην πονέσει το σώμα της, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στις διοργανώσεις της χρονιάς.

Επιμέλεια: Στέλιος Σωτηρόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος