Ο Ελία Καζάν επανασυστήνεται στο Ελληνικό κοινό

Ο Ελία Καζάν, μια από τις πιο αντιφατικές προσωπικότητες στον χώρο της 7ης τέχνης, έχει την τιμητική του σε Ελληνικό έδαφος. Από αυτή την εβδομάδα επαναπροβάλλεται σε νέες ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες η κλασσική του ταινία «Ανατολικά της Εδέμ», ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες η έκθεση «Η Ελλάδα μέσα και πίσω από τον φακό της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας» στην Ελληνοαμερικανική ένωση περιελάβανε έκθεμα εμπνευσμένο από το έργο του.

Βασισμένο κυρίως στο δεύτερο μέρος του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τζον Στάινμπεκ, το «Ανατολικά της Εδέμ» είναι από τις σπουδαιότερες ταινίες του Ελία Καζάν. Η ταινία μας μεταφέρει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα σε μια διαμάχη δύο αδελφών. Ο Καλ είναι παρορμητικός και ενστικτώδης. Ο αδελφός του, Άρον είναι ήρεμος και υπάκουος. Και οι δύο επιθυμούν να γίνουν (ή να παραμείνουν) τα αγαπημένα παιδιά του πατέρα τους. Μέχρι που θα φτάσουν για να κερδίσουν την αγάπη του;

Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό από την ιδιωτική συλλογή του ομογενούς Gregory Pappas και του οργανισμού που απονέμει τα βραβεία Oscar®, αναδειχτηκε η συμβολή Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών στην παραγωγή ταινιών στην Αμερική σε μια μοναδική έκθεση στην Ελληνοαμερικανική ένωση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ταινίες του ομογενή Ελία Καζάν, επανέρχονται στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος