Ανόβερο – Γερμανία: «Κρύο ντους» για πολίτες λόγω της ενεργειακής κρίσης ― «Τέλος» το ζεστό σε δημόσιες πισίνες και γυμναστήρια

Array

Το κλείσιμο της κεντρικής θέρμανσης με ταυτόχρονη «στροφή» στο κρύο ντους σε όλα τα δημόσια κτίρια, ανακοίνωσε ο δήμος του Ανόβερο στη Γερμανία, λόγω της κρίσης του ρωσικού φυσικού αερίου.

Είναι η πρώτη μεγάλη πόλη της Γερμανίας που σταματά το ζεστό νερό, σε συνέχεια της δραματικής μείωσης της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Έτσι, επιχειρώντας να εξοικονομήσει ενέργεια, η πόλη στα βόρεια της χώρας αποφάσισε πως δε θα διατίθεται πλέον ζεστό το νερό για το πλύσιμο των χεριών ή ζεστού ντους στις περιπτώσεις πισινών και δημόσιων γυμναστηρίων.

Επιπλέον, για να εξοικονομηθεί ενέργεια σταματά η λειτουργία των συντριβανιών της πόλης, αλλά και η φωταγώγηση μεγάλων κτηρίων, όπως μουσείων και του δημαρχείου.

Στόχος είναι η μείωση της ενέργειας της πόλης κατά 15%, λέει σχετικά ο δήμαρχος Μπελίτ Ονάι.

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα, ο ρωσικός κολοσσός της ενέργειας Gazprom ανακοίνωσε πως μείωσε την προμήθεια αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από το 40% στο 20% της δυναμικότητάς του.

Σημειώνεται δε, ότι η Γερμανική κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους πολίτες πως αναμένονται σαρωτικά μέτρα μείωσης του φυσικού αερίου και επιπλέον χρεώσεις στους λογαριασμούς ενέργειας.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος