Τρίπολη: ” Σύντομα θα παρουσιάσω την ολοκληρωμένη λύση για τα απορρίμματα του Δήμου” δήλωσε χθες ο Παυλής

”Σύντομα θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των πάσης φύσεως απορριμμάτων, η οποία και θα βασίζεται στις επιταγές του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων της κυβέρνησης, μέσω της συγκρότησης ενός τοπικού σχεδίου διαχείρισης που είναι ήδη στο τελευταίο του στάδιο πριν την ολοκλήρωσή του”.

Αυτό δήλωσε, χθες βράδυ, ο Δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή την συνεδρίαση για την ενημέρωση των συμβούλων γύρω απ’ το θέμα των απορριμμάτων.
Και συνέχισε: ” Ο δρόμος που διαλέγουμε ως Δήμος, οδηγεί στο 1/4 της τιμής των σκουπιδιών απ’ ότι δαπανάμε σήμερα και δεν θα έχει ουδεμία σχέση με την τιμή του ΣΔΙΤ Πελ/σου, ενώ επειδή μιλάμε για διαχωρισμό στην πηγή, για κομποστοποίηση και για ανακύκλωση, όσοι το σεβαστούν αυτό και το στηρίξουν έμπρακτα, θα έχουν και επιστροφή χρημάτων”.
Σε διαφορετικό μήκος απ’ το ΣΔΙΤ Πελ/σου του κ. Τατούλη και της αναδόχου εταιρείας, ο κ. Παυλής τόνισε: ” Ο νέος ΕΣΔΑ της κυβέρνησης, μας δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε. Ήδη έρχεται και νομοθεσία που επιστρέφει την αρμοδιότητα της διαχείρισης στους Δήμους”. Ο κ. Παυλής, κατέληξε ως εξής: ” Έχουμε σχέδιο και για την αποκατάσταση του Πλατώματος και της Αγίας Τριάδας, ενώ δεν θα χρειαστεί να φτιάξουμε ΧΥΤΥ για το υπόλειμμα αφού δεν θα υπάρχει καθόλου. Όσον αφορά τώρα τα πρόστιμα που μας στέλνουν κάποιοι, αυτοί να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ εμείς οι Δήμοι να τα πληρώσουμε αυτά”.

φωτό:ερτ (αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος