Καλαμάτα: “Το Ροζ Λαγωνικό” στην Κινηματογραφική Λέσχη

Με το χιούμορ σαν όχημα απόδρασης, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας / Filmhouse πλημμυρίζει από κλασικές κομεντί από το παρελθόν μέχρι σύγχρονες ταινίες πρώτης προβολής και τη Πέμπτη (14 Ιουλίου) θα προβάλει τη ταινία “Το Ροζ Λαγωνικό(After the Fox, 1966)”.

Η Λέσχη έχει μεταφέρει τις προβολές τις σ’ ένα καινούριο χώρο, στο Vista Marina (Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας) στήνοντας μια καινούρια κινηματογραφική εμπειρία καινούριες μνήμες, καινούριες προκλήσεις, καινούριες αποδράσεις. Εξάλλου, δεν υπάρχει καλύτερη φυγή από την πραγματικότητα από τις φανταστικές σκηνές που ξεδιπλώνονται σ’ ένα κινηματογραφικό πανί κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό.

“Το Ροζ Λαγωνικό (After the Fox, 1966)”
Comedy, Crime – K-12 – ITA, USA – 103 λεπτά
Σκηνοθεσία: Vittorio De Sica
Παίζουν: Peter Sellers, Victor Mature, Britt Ekland
21:30 – Vista Marina

Αμέσως μετά την απόδραση του από τις ιταλικές φυλακές, ένας απατεώνας και μάστερ των μεταμφιέσεων, βρίσκει τη συμμορία του και σχεδιάζει μια νέα παράτολμη ληστεία χρυσού. Υποδυόμενος έναν σκηνοθέτη, θα ψάξει τη λεία του σε μία παραλία, όπου γίνονται τα γυρίσματα μίας ανεκδιήγητης ταινίας.

Η υπέροχη αυτή κωμωδία του Ντε Σίκα βρίθει σκηνών που φλερτάρουν με τον ωμό χλευασμό του κινηματογραφικού στάτους κβο της εποχής. Οι πνευματώδεις σεκάνς σχολιασμού των αστέρων του σινεμά, των θεατών που τους θεοποιούν, των επιδεικτικών σκηνοθετών και των δήθεν κριτικών έχουν κυριολεκτικά γράψει τη δική τους ιστορία και με την πάροδο του χρόνου η ταινία έχει αποκτήσει ένα παγκόσμιο καλτ στάτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος