Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε τετραμελής ομάδα που έκλεβε σπίτια και ΙΧ

Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε τετραμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις σπιτιών καθώς και σε κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Πρόκειται για αλλοδαπούς άντρες ηλικίας 33, 31, 30 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συμμορία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών τελεσθείσες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες τουλάχιστον από 25 Φεβρουαρίου 2022, ενώθηκαν σε εγκληματική ομάδα. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ως κύριο μέσο προσέγγισης Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου με το οποίο επέδραμαν μεταμεσονύκτιες ώρες, επέλεγαν κυρίως μονοκατοικίες στις αυλές των οποίων υπήρχαν σταθμευμένα τα οχήματα των ιδιοκτητών, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαιρούσαν από τους χώρους χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τα κλειδιά των σταθμευμένων οχημάτων.

Δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Ωραιοκάστρου, Θέρμης και Θερμαϊκού του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας διέπραξαν 24 διαρρήξεις σπιτιών κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν εννέα οχήματα και δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων με την λεία τους να ανέρχεται στο ποσό των 68.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, τα κλεμμένα οχήματα τα μετέφεραν οι δράστες σε δημόσιους χώρους στάθμευσης σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και μετά την παρέλευση λίγων ημερών, τα παρέδιδαν έναντι αντιτίμου σε τρεις αλλοδαπούς συνεργούς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για την παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών εντός της επικράτειας.

Πηγή ΓΑΔΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος