Η προβληματική συγκοινωνιακή σύνδεση αποκόπτει την Πέλλα από τα γύρω χωριά του νομού

Ιδιαίτερα δυσχερής είναι η συγκοινωνιακή σύνδεση της Πέλλας με πόλεις και χωριά του νομού, όπως η Έδεσσα και η Σκύδρα αλλά -κυρίως τα Σαββατοκύριακα- και με τα γειτονικά Γιαννιτσά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γρηγόρη Στάμκο, από τότε που μεταφέρθηκε η κεντρική είσοδος- έξοδος του ιστορικού χωριού, λόγω του ενιαίου Αρχαιολογικού χώρου, τα προβλήματα της συγκοινωνιακής μετάβασης των κατοίκων της Πέλλας αλλά και των επισκεπτών της σε άλλες περιοχές του νομού, είναι ιδιαίτερα προβληματική.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα εδώ και χρόνια, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν παραλαμβάνουν επιβάτες με προορισμό τα Γιαννιτσά, την Σκύδρα ή την Έδεσσα. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο τα Σαββατοκύριακα, όπου τα δρομολόγια των Αστικών Γραμμών Γιαννιτσών που έχουν την ευθύνη μεταφοράς επιβατών από την Πέλλα, μειώνονται αισθητά (τις Κυριακές πραγματοποιούνται 3 ή 4 δρομολόγια από και προς τα Γιαννιτσά) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν επαρκώς για μία απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων, όπως είναι αυτή από την Πέλλα μέχρι τα Γιαννιτσά! Όσοι θέλουν δε να μεταβούν στην Έδεσσα, τότε πρέπει να… βρουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς, γιατί τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν πραγματοποιούν στάση στην Πέλλα για τον λόγο αυτό. Σε άλλη περίπτωση πρέπει να πάρουν το αστικό να μεταβούν στα Γιαννιτσά και από εκεί να πάρουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να μεταβούν στην Έδεσσα! Δηλαδή για μία απόσταση 40 χιλιομέτρων μέσα στον ίδιο νομό και μάλιστα με προορισμό την πρωτεύουσά του, πρέπει να αλλάξουν… δύο μέσα!
Το δεύτερο και επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι το γεγονός τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν εισέρχονται εντός του οικισμού. Η στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ είναι στον κόμβο της εισόδου του χωριού, στην Εθνική Οδό Έδεσσας- Θεσσαλονίκης και για αυτό πρέπει να διανύσουν με τα πόδια περίπου 2 χιλιόμετρα για να εισέλθουν στον κατοικημένο ιστό του χωριού. Για όσους θελήσουν να επισκεφθούν το Μουσείο της Πέλλας και δεν διαθέτουν ιδιωτικό μέσο, πρέπει να ακολουθήσουν με τα πόδια μια αρκετά μακρινή και «δαιδαλώδη» διαδρομή και να διασχίσουν εσωτερικούς  δρόμους του οικισμού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος