Χίος: Κόντρα Αντιδημάρχου καθαριότητας με Προέδρους Κοινοτήτων Δ.Ε. Ιωνίας

Στην έντονη διαμαρτυρία 9 προέδρων κοινοτήτων από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας, για εγκατάλειψη τόσο στο τεχνικό πρόγραμμα όσο και στην καθαριότητα, η απάντηση του Αντιδημάρχου καθαριότητας του Δήμου Χίου, Πάνου Αναγνώστου, τους προσάπτει ότι πιθανότατα λόγω απειρίας δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί η αυτοδιοίκηση και πως τα παράπονά τους έπρεπε να τα κάνουν στο χωρικό αντιδήμαρχο.

Απάντηση Αντιδημάρχου Καθαριότητας
“Περιήλθε εν γνώσει μου κείμενο που φέρεται να τον υπογράφουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Ιωνίας εις το οποίο αναφέρεται το όνομα μου, ως δήθεν υπευθύνου Αντιδημάρχου για την καθαριότητα και τον εν γένει ευπρεπισμό των χωριών τους, προσάπτοντας μου ανυπόστατη μομφή για πράγματα στα οποία μετά από τρία χρόνια θητείας θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα.
Θα έπρεπε λοιπόν οι Πρόεδροι να γνωρίζουν ότι την αρμοδιότητα για την καθαριότητα στις
Δημοτικές Ενότητες έχουν οι κατά τόπους χωρικοί Αντιδήμαρχοι εις τους οποίους και θα έπρεπε να αναφέρονται τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν στους οικισμούς τους και άπτονται στον τομέα  της καθαριότητας.
Η όποια ολιγωρία στον τομέα της καταγραφής των προβλημάτων αυτών θεωρώ ότι
πρωτίστως χρεώνεται σε όσους δεν προέβησαν στην καταγραφή και διατύπωση των αιτημάτων και όχι στον Αντιδήμαρχο Αναγνώστου που προωθεί και διεκδικεί την επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χίου συνολικά στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της καθαριότητα.
Αν ένα πράγμα μπορώ να κατανοήσω και να ερμηνεύσω στη στάση των Προέδρων είναι η απειρία και η έλλειψη γνώσεων στον τρόμο λειτουργίας και διαχείρισης των θεμάτων της Καθαριότητας και  γενικότερα του υπηρεσιακού γίγνεσθαι στο Δήμο μας”, σημειώνεται στην απάντηση του Αντιδημάρχου Π. Αναγνώστου.

Τι απάντησαν οι κοινοτάρχες
“Ο κ. Αναγνώστου, προφανώς σε σύγχυση, και με νοοτροπία μιας παλαιότερης εποχής, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα όρια του Δήμου Χίου δεν είναι ίδια με εκείνα της Δημοτικής Ενότητας Χίου.
Αντί λοιπόν να μας κατηγορεί για «απειρία», θα έπρεπε να μας ζητήσει συγγνώμη για την τραγική εμπειρία που έχουμε με τη συνεργασία μαζί του.
Αν ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του έμπειρο, τότε η αδράνειά του για την επίλυση των προβλημάτων μας, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί; Εμείς τους χαρακτηρισμούς τους αφήνουμε στους Δημότες.
Του υπενθυμίζουμε, ότι ο χαρακτηρισμός του, πρωτίστως αφορά και τον χωρικό Αντιδήμαρχο κο Βεργίτση”, ανταπάντησαν οι κοινοτάρχες που περιμένουν να καθαριστούν τα χωριά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος