Επιτροπή Ειρήνης:”Να δημιουργήσουμε ένα ρωμαλέο κίνημα στη Λέσβο”

Πορεία ειρήνης από την Παναγιούδα στη Μυτιλήνη διοργανώνει την Κυριακή 22 Μαΐου η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου που είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα από την είσοδο του χωριού της Παναγιούδας, ενώ για να διευκολυνθούν οι ειρηνοδρόμοι  που θέλουν να συμμετέχουν, στις 5:30 το απόγευμα λεωφορείο θα ξεκινήσει από την πλατεία Σαπφούς για να μεταφέρει τους συμμετέχοντες στο σημείο εκκίνησης.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ρωμαλέο κίνημα ειρήνης στη Λέσβο» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου Νάσος Γαλλής, «οποιαδήποτε και αν είναι τα πολιτικά πιστεύω του καθενός μπορεί να συμμετέχει στις δράσεις της επιτροπής ειρήνης. Η εμπειρία του φιλειρηνικού κινήματος στη χώρας μας έδειξε ότι το κίνημα ανδρώθηκε δίπλα στον καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο» τόνισε ο κ. Γαλλής και κάλεσε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία και συλλόγους να συμμετέχουν στην πορεία ειρήνης αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν το επόμενο διάστημα.

«Δεν θέλουμε να πάρουμε το μέρος κανενός από τους δύο συμμετέχοντες στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, είπε ο κ. Γαλλής , ζητώντας την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μόνο δεινά μπορεί να φέρει, ενώ τόνισε ότι η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι επιβεβλημένη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος