Κομοτηνή: Έκκληση νεαρών γυναικών για αλληλεγγύη και στήριξη της Ουκρανίας

Ένα συγκινητικό μήνυμα έστειλαν η Ειρίνα και η Κατρίνα, δύο νεαρές κοπέλες από την Ουκρανία, το Κίεβο και το Σούμη, που βρέθηκαν στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Μήνυμα – έκκληση για στήριξη της χώρας τους που δοκιμάστηκε και του λαού της που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του μετά τη Ρωσική Εισβολή και όσα τη συνόδευσαν μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ Κομοτηνής και την εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-5-2022).

«Χρειαζόμαστε στήριξη» είπε η Ειρήνα και εξήγησε πως χρειάζεται στήριξη η χώρα της, αλλά και ο λαός της για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. «Υπάρχουν πάρα πολλοί πρόσφυγες που περιμένουν στήριξη για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις ζωές που άφησαν στη μέση» πρόσθεσε η Κατρίνα, μιλώντας για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει οικονομική βοήθεια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Και οι δύο τόνισαν πόσο σημαντικό είναι οι πολίτες να έχουν σωστή ενημέρωση γύρω από το ζήτημα της ρωσικής εισβολής, απρόκλητης κι άδικης, όπως πιστεύουν. «Ακόμη και οι απλές αναρτήσεις στα Social media που βάζουν φραγμό στη ρωσική προπαγάνδα είναι ουσιαστικές» σημείωσαν. Μην παραλείποντας να καλέσουν τον κόσμο να μην ξεχνά την Ουκρανία, να μην λησμονά το λαό της.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο οι δύο νεαρές κοπέλες, όσο και τα υπόλοιπα τέσσερα άλλα μέλη της αποστολής, επίσης από την Ουκρανία, συμμετείχαν σε δράση εξωραϊσμού της Κομοτηνής φανερώνοντας έτσι στην πράξη το νιάξιμό τους για κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος