Καλαμάτα: Μαθητικό φεστιβάλ Μεσσηνίας

Το Μαθητικό φεστιβάλ Μεσσηνίας με τίτλο: «Γέφυρες χτίζουμε», πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων, «Κι αν ήσουν εσύ;».

Οι μαθητές δίνουν ένα ραντεβού, για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιήσει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να γνωριστούν και να συμμετέχουν από κοινού σε εργαστήρια με μαθητές από διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες. Έτσι 345 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, με όχημα το θέατρο, χτίζουν γέφυρες για να συναντήσουν τον άλλο, τον διαφορετικό, τον ξένο και να πορευτούν μαζί για την ειρήνη.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου, ώρα 10.15 – 12.45, σε 3 διαφορετικούς χώρους.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας 
Με τη συμμετοχή μαθητών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις, θεατρικά δρώμενα με βασική θεματική το προσφυγικό, σεμινάριο STREET ART – GRAFFITI από το γνωστό street artist “Σκιτσοφρενή”, συνεργασία με το ERASMUS+ ME ΘEMA: Equal Rights, Great Opportunities (ERGO) και παρουσίαση με σχέδια-φωτογραφίες, έργα των παιδιών από τα παιδικά χωριά SΟS.

Στο Πάρκο ΟΣΕ και στο Πάρκο Λιμενικού
Θα πραγματοποιηθούν εικαστικά εργαστήρια και Θεατρικά Δρώμενα και κατασκευές, από τα νηπιαγωγεία, με θέματα όπως: Πορτρέτα προσφύγων, τα Συναισθήματα της Ειρήνης και του πολέμου, ο Χαρταετός της Ειρήνης, η πόλη της Ειρήνης και του πολέμου, πανό με συνθήματα «Γέφυρες χτίζουμε», «Να σκέφτεσαι τους άλλους».

Στο 24ο Νηπιαγωγείο
Εικαστικά εργαστήρια από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου.

Τα σχολεία που συμμετέχουν:
Νηπιαγωγείο Αρφαρών, Νηπιαγωγείο Σουληναρίου, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, 14ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας, Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας, 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των παιδικών Χωριών SOS.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος