Ενεργειακή κρίση: Επικρίσεις της αντιπολίτευσης και για τη «φιέστα Μητσοτάκη – Μισέλ» στην Αλεξανδρούπολη

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Τσίπρας για «golden boys» στη ΔΕΗ και χειραγώγηση μετοχών.  Πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή της ενέργειας, ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας  δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ και ζητώντας άμεσα εκλογές. Και τα άλλα κόμματα ασκούν κριτική με αφορμή και την ομιλία του Κυριάκου Μητοστάκη στην Αλεξανδρούπολη για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) .

Κοινή δήλωση Σ. Φάμελλου-Π.Πέρκα: «Ο κ. Μητσοτάκης σε απόγνωση εγκαινιάζει έργα στον Έβρο με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο κ. Μητσοτάκης βρισκόμενος σε απόγνωση, λόγω της ταχείας αποδόμησής του από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας στο οποίο έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, πήγε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για να εγκαινιάσει αρχικά τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης που έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επανασχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε την περίοδο 2015-2019 και στη συνέχεια την έναρξη κατασκευής του πλωτού τερματικού σταθμού (ΥΦΑ) Αλεξανδρούπολης (FSRU) που επίσης προωθήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είχε την επάρκεια να πει έστω μια κουβέντα για το ιστορικό αυτών των έργων».

ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής: Η έλλειψη στρατηγικού οράματος καθυστέρησε την υλοποίηση του έργου

H επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη επισφραγίζει τον διορατικό και πατριωτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την πατρίδα μας, καθώς εννιά χρόνια πριν ο Γιάννης Μανιάτης από την θέση του Υπουργού Ενέργειας έθεσε τις βάσεις και εξασφάλισε την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου.

Μολονότι η πρόβλεψη λειτουργίας του αρχικά προσδιοριζόταν για το 2016, η έλλειψη στρατηγικού οράματος για την χώρα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε την υλοποίηση του έργου υπογραμμίζοντας πόσες ουσιαστικές ευκαιρίες χάθηκαν εκθέτοντας την χώρα στην ενεργειακή κρίση.

Ν. Ανδρουλάκης: Αύριο κιόλας πλαφόν στη λιανική τιμή

«Ζούμε την απόλυτη καταστροφή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η ευθύνη βαραίνει τις κυβερνήσεις των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, που αύξησαν ραγδαία την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο. Γίναμε εξαιτίας των επιλογών τους πολλαπλά εξαρτώμενοι συγκριτικά με άλλα κράτη από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τους υπέρογκους λογαριασμούς αλλά δεν λένε την αλήθεια», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας.

Ελληνική Λύση: Υποκριτική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ 

«Η Ελληνική Λύση είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που πρότεινε επισήμως στην κυβέρνηση την σύναψη συμβολαίων προαγοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου, σε αρκετές περιπτώσεις την τελευταία διετίαΟ πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη και τα εγκαίνια του νέου σταθμού LNG, δήλωσε σε πανηγυρικό τόνο ότι η Ελλάδα έχει φροντίσει για τη δική της ενεργειακή επάρκεια και είναι πρόθυμη να συνδράμει και γειτονικά κράτη. Σημειώνοντας μάλιστα ότι η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα προσθέτει 155.000 κυβικά μέτρα και η νέα δεξαμενή στην Αλεξανδρούπολη 154.000 κυβικά μέτρα.

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι ανάγκες της Ελλάδας σε φυσικό αέριο υπολογίζονται στα 7,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, ενώ αυτές της Βουλγαρίας στα 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αντίστοιχα!

Γίνεται πλέον απολύτως κατανοητό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, με τερατώδεις ισχυρισμούς που γίνονται μόνον για τις ανάγκες τις επικοινωνίας και της εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται και τις επιχειρήσεις τους να πτωχεύουν από την ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους ενέργειας και των οριζόντιων ανατιμήσεων.

Ακόμα και με το τριπλάσιο σε κόστος αμερικανικό LNG, η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις δικές της ανάγκες, πολλώ δε να ενισχύσει και τις γειτονικές χώρες όπως ισχυρίζονται τα κυβερνητικά στελέχη.

Η συνεχιζόμενη εξαπάτηση των πολιτών με ψεύτικες υποσχέσεις αντί για άμεσες λύσεις, δείχνει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί προς όφελος των κερδοσκόπων και όχι των Ελλήνων», σύμφωνα με ανακοίνωση.

ΜέΡΑ25: Φιέστα Μητσοτάκη – Μισέλ στην Αλεξανδρούπολη 

Ο κ. Τσίπρας επιλέγει το “στρίβειν δια του ΣτΕ” αντί καθαρής θέσης για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, ανέφερε το  ΜέΡΑ25 ενώ σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου, Μιχάλης Κριθαρίδης τόνισε ότι «τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από τους λογαριασμούς του ρεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήνει φιέστες για το ακριβότερο LNG στον Έβρο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος