Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων

Ο Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αυτή την εβδομάδα, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Μασκ πούλησε συνολικά 4,4 εκατομμύρια μετοχές της Tesla την Τρίτη και την Τετάρτη (26/4 και 27/4).

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν απότομα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των ανησυχιών ότι ο Μασκ θα πουλήσει μέρος της συμμετοχής του στην εταιρεία για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία. Ωστόσο, ο ίδιος έγραψε στο Twitter ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει άλλες μετοχές της Tesla.

Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 20% από τότε που ο Μασκ αποκάλυψε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είχε αγοράσει μερίδιο 9,2% στο Twitter.

Την Τρίτη (26/4), η μετοχή σημείωσε πτώση άνω του 12% δημιουργώντας απώλειες 126 δισ. δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα δεσμεύσει 21 δισ. δολάρια από τα περιουσιακά του στοιχεία για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με την τρέχουσα περιουσία του να εκτιμάται στα 250 δισ. δολάρια. Έχει επίσης μερίδιο άνω του 40% στην εταιρεία πυραύλων SpaceX, η οποία εκτιμάται ότι αξίζει 100 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος