Κέρκυρα: Πολύ καλή χρονιά προμηνύει το Πάσχα για τον τουρισμό – Υπολογίζεται ότι πήγαν στο νησί 40.000 επισκέπτες

Η φετινή προσέλευση επισκεπτών στην Κέρκυρα τη Μ. Εβδομάδα φαίνεται πως έσπασε κάθε ρεκόρ. Τα επίσημα στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 40.000 επισκέπτες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι περισσότερο από τον προάγγελο ενός καλού καλοκαιριού.Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Σπύρος Χαλικιόπουλος, κάνει θετική αποτίμηση των ημερών του Πάσχα και επίσης δηλώνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για σύναψη συμβολαίων για την επόμενη χρονιά από τους τουρ operators. Εκτιμά ότι τα συμβόλαια θα περιέχουν αυξημένες τιμές έως και 10% λόγω της μεγάλης αύξησης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων.

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια δεν έχουν αυξηθεί σε ότι αφορά τις πτήσεις τσάρτερ δεδομένου ότι δεσμεύονται από τα συμβόλαια που ήδη έχουν υπογράψει, αλλά τα τακτικά δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένων και των εταιρειών χαμηλού κόστους θα ανεβαίνουν συνέχεια λόγω της τιμής των καυσίμων.
Στο μεταξύ, στο λιμάνι της Κέρκυρας, συνεχίζεται η αναχώρηση για τους εκδρομείς των ημερών της Μ. Εβδομάδας, με το Λιμεναρχείο σε συνεργασία με τις εταιρίες να έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια. Τα φέρι μποτ αναχωρούν κάθε μισή ώρα, Οι λιμενικοί βρίσκονται μέσα και έξω από το Λιμάνι, ώστε να εισέρχονται μόνο οι οδηγοί που έχουν εκδώσει εισιτήριο και να κατευθύνονται στην προβλήτα από την οποία θα επιβιβαστούν στο πλοίο τους. Ας σημειωθεί ότι η κίνηση είναι απολύτως ομαλή και έχει αποφευχθεί πλήρως η ταλαιπωρία όσων αναχωρούν.
Οι επισκέπτες δηλώνουν ενθουσιασμένοι κατά την αναχώρησή τους από το νησί. Πολλοί από αυτούς είχαν έρθει για το Πάσχα και άλλες φορές, ενώ όλοι δήλωναν ότι, παρά την όποια ταλαιπωρία κυρίως στην κυκλοφορία και το παρκάρισμα του αυτοκινήτου τους, θα ξανάρθουν στο νησί. Ενδεικτικό της ανάγκης των ανθρώπων να ταξιδέψουν μετά τον εγκλεισμό είναι οι δηλώσεις ενθουσιασμού παρά το γεγονός ότι προβληματίζει κόστος μετακίνησης από τα αστικά κέντρα στην ελληνική περιφέρεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος