Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι με Μπάιντεν – Τι συζητήθηκε

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο “ο Πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, για τη συνεχιζόμενη συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων και εταίρων τους, για την παροχή στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία και την επιβολή σοβαρού κόστους στη Ρωσία για τη βάναυση επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας. Επιπλέον αναφέρθηκαν σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις, μετά τις διαβουλεύσεις της Κωνσταντινούπολης και συμφώνησαν ότι η αποστολή αμυντικής βοήθειας θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ ο πρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι ο κλοιός των κυρώσεων κάθε άλλο παρά θα χαλαρώσει.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν, πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται διαρκώς για να εκπληρώσουν τα κύρια αιτήματα βοήθειας για την ασφάλεια από την Ουκρανία, τις καθοριστικές επιπτώσεις που είχαν αυτά τα όπλα στη σύγκρουση και τις συνεχείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών με συμμάχους και εταίρους να εντοπίσουν πρόσθετες δυνατότητες στήριξης του ουκρανικού στρατού.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παράσχουν στην ουκρανική κυβέρνηση 500 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική βοήθεια. Εξέτασε επίσης τις πρόσθετες κυρώσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας,”ο Πούτιν καθ’ όλη την διάρκεια του πολέμου δεν λάμβανε από τους συμβούλους του επαρκή πληροφόρηση για τις κάκιστες επιδόσεις του ρωσικού στρατού, ούτε για τις σημαντικότατες επιπτώσεις των κυρώσεων στην ρωσική οικονομία. Αυτό συνέβαινε γιατί πολύ απλά φοβόντουσαν να του πουν την αλήθεια, την αλήθεια όμως την έμαθε και τώρα καταγράφεται διαρκής σύγκρουση ανάμεσα στον ίδιο και το Υπουργείο Άμυνας”.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 72% των αμερικανών εμπιστεύεται τον Ζελενσκι, ενώ μόλις το 6% τον Πούτιν.

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος