Ζητείται απάντηση για την τύχη των αποζημιώσεων των Αρκάδων παραγωγών από τον παγετό της 10ης Απριλίου 2021

Κοινή επιστολή στον πρόεδρο ΕΛΓΑ Aνδρέα Λυκουρέντζο και στους αρμόδιους φορείς, απέστειλαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας, ζητώντας να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μήλων ”Πιλαφά” και των ποικιλιών κερασιών και βυσσινιών, για τις ζημιές που υπέστησαν – όπως τονίζουν – από τον παγετό της 10ης Απριλίου του 2021.

Στο κείμενό τους, εκφράζουν την σοβαρή ανησυχία τους, με αφορμή τις πληροφορίες που κάνουν λόγω, ότι οι (…) αναφερόμενες καλλιέργειες, που βρίσκονταν σε μη καλυπτόμενο στάδιο, κατά τον παγετό της 10ης Απριλίου 2021, δεν θα ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα αποζημίωσης και συνεπώς οι πληττόμενοι παραγωγοί δεν θα αποζημιωθούν για την απολεσθείσα παραγωγή (…).

Η επιστολή καταλήγει ως εξής:

“(…) Αντιλαμβάνεστε ότι εάν ισχύσει κάτι τέτοιο, θα επηρεάσει δυσμενώς το σύνολο της τοπικής αγροτικής οικονομίας, από την πιο μικρή αγροτική εκμετάλλευση, μέχρι τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

Επισημαίνουμε τον κίνδυνο οι παραγωγοί να μην είναι σε θέση να καλλιεργήσουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο, καθώς δεν έχουν εισπράξει χρήματα από την περασμένη χρονιά και με τις ανατιμήσεις σε λιπάσματα, εφόδια, πετρέλαιο και ενέργεια να είναι πρωτόγνωρες και εξωπραγματικές!

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν πράγματι θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων αυτών, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά τις εκμεταλλεύσεις, μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος