Κομοτηνή: Νέοι άνθρωποι επιλέγουν τη Ροδόπη περιμένοντας στήριξη

Σκέψεις και προτάσεις με τη ματιά των νέων ανθρώπων που ζουν κι εργάζονται σε μια ακριτική περιοχή, όπως η Κομοτηνή κατέθεσαν οι Γιώργος Δημητριάδης και Γιάννης Κυριακίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. «Υπάρχουν τρόποι στήριξης της τοπικής οικονομίας», είπαν και οι δύο, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις για να συνεχίσουν οι νέοι και οι νέες να παραμένουν στον τόπο τους.

Μιλώντας ο κ. Δημητριάδης με την ιδιότητα του νέου επιστήμονα που ζει και δραστηριοποιείται σε μια επαρχιακή περιοχή μακριά από το κέντρο υποστήριξε πως «υπάρχουν τρόποι στήριξης του τόπου και των ανθρώπων του». Σταχυολoγώντας μάλιστα τα σημαντικότερα που πρέπει να γίνουν στάθηκε μεταξύ άλλων: “Στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, στη μείωση του ΦΠΑ για πετρέλαια και λιπάσματα, στην αύξηση των μισθών”. Σε αυτό το σημείο μάλιστα ο νεαρός οικονομολόγος σημείωσε πως «ο μισθός είναι μειωμένος σε σχέση με το 2010» και εξήγησε πως αυτό που χρειάζεται είναι «ουσιαστικά και γενναία μέτρα στήριξης» για να μην συνεχίζουν οι νέοι και οι νέες τις ζωές τους στους τόπους τους.

Στα προβλήματα της καθημερινότητας έμεινε από την πλευρά του ο Γιάννης Κυριακίδης μην κρύβοντας την ανησυχία του, αλλά και καταθέτοντας την αγωνία των νέων ανθρώπων που εκπροσωπεί, ως μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΔΥΚ. «Ανησυχούμε πάρα πολύ», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο μισθός δεν επαρκεί, αυτό το καταγράφω συχνά στις κουβέντες με νέους ανθρώπους που είναι καθημερινά στο μεροκάματο». Παράλληλα, τόνισε πως η ακρίβεια και η ανεργία αποτελούν «βραχνά» για τους νέους – και όχι μόνο- της περιοχής. «Είναι πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, με το ηλεκτρικό ρεύμα 200% πάνω», είπε.
Με αγωνία περιμένουν τις παρεμβάσεις των υπευθύνων γνωρίζοντας καλά, πως οι νέοι που αγαπούν τη Θράκη και θέλουν να συνεχίσουν να παραμένουν στον τόπο τους, χρειάζονται λίγη έστω στήριξη για να το πετύχουν συμβάλλοντας κι εκείνοι, όπως λένε, με τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη του τόπου, αρκεί να τους δοθεί η δυνατότητα της πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος