Aλεξανδρούπολη – Επαγγελματίες εστίασης: «Βαδίζουμε μόνοι μας χωρίς στήριξη»

Απογοητευμένοι εμφανίζοναι οι επαγγελματίες της εστίασης από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.
«Τα νέα μέτρα αφορούν κυρίως τα νοικοκυριά, για τις επιχειρήσεις δεν υπάρχει κάτι σοβαρό το οποίο μπορούμε να κρατηθούμε η μια επιχείρηση να πατήσει πάνω στην βοήθεια του κράτους και να ορθοποδήσει, ειδικά τις εποχές που ζούμε,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ενωσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου ο κ. Νίκος Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως «ότι βοήθεια έχει πάρει ο κλάδος της εστίασης αφορά το 2020, ενώ το 2021 ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς, καθώς πάνω από 4μηνες είμαστε κλειστά, λειτουργούμε ακόμη και σήμερα με περιορισμούς χωρίς να έχουμε δεί κάποια βοήθεια, εκτός από τις επιστρεπτέες οι οποίες από 60 δόσεις θα δοθούν σε 96.»

Αναφερόμενος γενικότερα στα προβλήματα του κλάδου ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως “οι επαγγελματίες έχουν πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά τους με αυξήσεις στην πρώτη ύλη που ξεπερνά το 50% σε πάρα πολλές περιπτώσεις και τα ρεύματα που ξεπερνούν το 200%. Η φορολογία και το ασφαλιστικό κομμάτι σε ένα κατάστημα εστίασης είναι τόσο μεγάλο που ξεπερνάει το 55% του τζίρου”, είπε.

«Ειναι τρελό το 2022 να μιλάμε για τεκμαρτά ένσημα και ένσημα τα οποία φτάνουν τα 800 ευρώ ανά άτομο και να περιμένει κάποιος επαγγελματίας να πληρώσει αυτά τα ποσά, όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Δεν είμαστε αχάριστοι να ζητάμε λεφτά, ζητάμε όμως εξορθολογισμό του κλάδου, ζητάμε να πέσει η φορολογία και να κρατηθεί ο ΦΠΑ σε χαμηλά επίπεδα,» ειπε χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που αφήνουμε υποχρεώσεις απλήρωτες πίσω και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και υποχρεώσεις προς την εφορία για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος,» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος