ΚΟ ΝΔ: Σκληρή επίθεση του Κυρ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση (vid)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας για πρώτη φορά ως πρόεδρος της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στην επόμενη ημέρα του κόμματος, όσο και στα μεγάλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

«Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χτίζει κομματικό στρατό, την ώρα, που τσακίζει μέσω του νέου Ασφαλιστικού συνταξιούχους και ελεύθερους ε[επαγγελματίες. ενώ έκανε λόγο για τσουνάμι λαϊκισμού εκ μέρους του πρωθυπουργού.
Παράλληλα εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ γρήγορα θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος, παρουσιάζοντας παράλληλα τον σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

«Θα διοργανώσουμε τακτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό αλλά ξεκινάμε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ άμεσα γιατί υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Μερικές αποφάσεις θα είναι επώδυνες, ειδικά σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του κόμματος. Η ΝΔ θα στηρίζεται στο εξής σε ιδιωτική χρηματοδότηση, θα απευθυνθούμε στα μέλη μας και θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέσουμε τη δημόσια επιχορήγηση, σχεδόν εξ ολοκλήρου στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος. Θα μεταστεγαστούμε, το κτίριο της Συγγρού είναι πολύ ακριβό. Θα προσαρμόσουμε το οργανόγραμμα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα χτίσουμε ένα κόμμα που δεν θα είναι αποστεωμένο, θα συνομιλεί με την κοινωνία, θα ανοίξουμε την ΝΔ στην κοινωνία και θα την ξανακάνουμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη».

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές και την επόμενη ημέρα στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Κώστας Τσιάρας, αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους: τον Νίκο Δένδια, τον Γιάννη Βρούτση και την Νίκη Κεραμέως.

Προανήγγειλε δε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και τους τομεάρχες του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις:: Συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη σε εξαιρετικό κλίμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος