Ζητά ενημέρωση για την επένδυση φωτοβολταϊκών στο φράγμα Πηνειού

Δύο ερωτήσεις, που αφορούν στην επενδυτική δραστηριότητα επί των εκτάσεων του Φράγματος Πηνειού, κατέθεσε για τους υπουργούς Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ειδικότερα, σε σχέση με την πρώτη ερώτηση ο κ. Νικολακόπουλος αφού επισημαίνει ότι το Υπουργείο Υποδομών έχει ανακοινώσει ήδη την πρόθεσή του για σημαντικό βήμα σύνταξης μελετών ύψους 8.748.660 ευρώ, ζητά να ενημερωθεί αν η σύμβαση για μίσθωση τμήματος σε σημείο της λίμνης από τον ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού για φωτοβολταϊκό πάρκο θα επηρεάσει την ασφάλιση, ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής που σχεδιάζει να κάνει το ίδιο το Υπουργείο. Ρώτα ακόμη εάν θα διερευνηθούν οι οποιεσδήποτε επιπτώσεις στην λειτουργία και αξιοποίηση της τεχνητής λίμνης

Με την δεύτερη ερώτησή του ο Ήλειος κοινοβουλευτικός, απευθυνόμενος στον κ. Λιβανό, ζητά επίσης ενημέρωση σχετικά με την νομιμότητα της υπογραφής της σύμβασης για τα φωτοβολταϊκά από τον ΓΟΕΒ και τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος