Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Χιόνια και στην Αττική το ΣΚ, περαιτέρω επιδείνωση από Δευτέρα (video)

Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες κυρίως κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών στα κεντροανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στις Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και μέχρι και τις πρωινές ώρες στην βορειοανατολική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της μέρας σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Τα περισσότερα από αυτά τα φαινόμενα θα εντοπιστούν αρχικά στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Από τη Δευτέρα θα επέλθει σοβαρή επιδείνωση στα ανατολικά ηπειρωτικά εκτός από το Αιγαίο, με ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις σε συνδιασμό με ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς ανέμους.

Η Αττική κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών θα έχει όλο και περισσότερη συννεφιά και μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου τοπικές βροχές αλλά και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά πάνω από τα 300 με 400 μέτρα. Με το που θα πάει να βελτιωθεί ο καιρός -από το απόγευμα και μετέπειτα με ολοένα και μεγαλύτερα ανοίγματα ηλιοφάνειας- δεν αποκλείεται να προλάβει να χιονίσει τοπικά με τη μορφή μπόρας ή χιονιού σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα. Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά. Ο άνεμος θα είναι βόρειος ενισχυμένος στα ανατολικά στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα μείνει σταθερή στους 5 βαθμούς στο λεκανοπέδιο, ενώ 3 με 4 βαθμούς πιο χαμηλή θα είναι στα βόρεια προάστια.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει από το πρωί ηλιοφάνεια όπως και οι υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Μόνο κατά τη διάρκεια των ερχόμενων νυχτερινών ωρών και των πρώτων πρωινών θα χιονίσει πρόσκαιρα στη Χαλκιδική ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα. Ο καιρός θα ανοίξει όμως και στη Χαλκιδική όπως και σε όλη την περιφέρεια. Αραιές συννεφιές θα αρχίσουν να σχηματίζονται στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας οι οποίες προς το βράδυ θα αρχίσουν να πυκνώνουν σε αρκετές περιοχές και υπάρχει μικρή πιθανότητα να παρατηρηθούν αραιές χιονοπτώσεις κατά τόπους αλλά μικρής διάρκειας. Ο βοριάς θα φτάσει στον Θερμαϊκό τα 6 με 7 μποφόρ και θα είναι παγερός ενώ η θερμοκρασία στους -1 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος