Ιαματικά λουτρά Αριδαίας – προορισμός, για όλο τον χρόνο

Ένας τόπος μοναδικός για το φυσικό του περιβάλλον, τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία, που επιλέγονται για λουτροθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση, βρίσκονται αντιμέτωπα με τα νέα μέτρα για την πανδημία.

Τα λουτρά λειτουργούν όλο τον χρόνο, αλλά τον χειμώνα αποτελούν τον κατ’ εξοχήν προορισμό για τους κατοίκους της βορείου Ελλάδος, αλλά και των γειτονικών χωρών.

Το Λουτράκι του νομού Πέλλας, συνδυάζει τον ιαματικό εναλλακτικό τουρισμό με τον χειμερινό και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 35 χλμ. από την πόλη της Εδέσσης και περίπου 100 χλμ. από την Θεσσαλονίκη.

Ο δημοσιογράφος Τάσος Παντολέων μεταφέρει τις ανησυχίες των επιχειρηματιών της περιοχής, που  καταγράφουν μειωμένες τις πληρότητες των καταλυμάτων στο 40%, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά και του φόβου των επισκεπτών.

Ο Φώτης Μοσχάκης, αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Λουτρακίου Αλμωπίας, αναφέρει ότι τα μέτρα έφεραν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και έτσι οι επιχειρηματίες δεν κατάφεραν να αναπληρώσουν τις κρατήσεις. «Τα τηλέφωνα κτυπάνε για να ακυρώσουν και όχι για κρατήσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υπάρχει έντονος προβληματισμός τι θα ακολουθήσεις μετά τις γιορτές, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του ετήσιου τζίρου πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο.

Ο κ. Μοσχάκης εκφράζει την αδυναμία των επαγγελματιών να καλύψουν το ενεργειακό κόστος, που είναι αυξημένο κατά 30% φέτος. Το καλοκαίρι δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως ήλπιζαν και τον χειμώνα οι επισκέπτες, κυρίως νέοι, δείχνουν επιφυλακτικοί για μια εκδρομή που συνδυάζει τα λουτρά με τα χειμερινά σπόρ στο Καϊμάκτσαλαν.

Τα λουτρά  Αλμωπίας έχουν μια ιδιαιτερότητα, που δεν απαντάται στις διάσημες ευρωπαϊκές λουτροπόλεις. Τα νερά βγαίνουν με φυσική ροή από βάθος 4.000 μέτρων και φτάνουν στην επιφάνεια στους 37 βαθμούς Κελσίου, κάτι που τα καθιστά μοναδικά στον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος