Podcast: Τα 17 πιο επιδραστικά χρόνια στην μουσική μέσα από το αφιέρωμα του Γιάννη Πετρίδη «Από τις 4 στις 5»

Από σήμερα στην εκπομπή «Από τις 4 στις 5» στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ξεκινά ο θρυλικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, ένα αφιέρωμα στα χρόνια που επηρέασαν την μουσική περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του 20ου αιώνα, από το 1955 έως το 1972. «Εκείνα τα 17 χρόνια που έγιναν τα άπαντα και από τότε έρχονται και ξαναέρχονται από τους νεότερους. Είναι η αρχή της ροκ εν ρολ, οι Beatles, η μαύρη μουσική στο αποκορύφωμά της και η κατάληξη με τους τραγουδοποιούς, το φεστιβάλ του Γούντστοκ και τα άλλα φεστιβάλ που ξεκίνησαν και υπάρχουν μέχρι σήμερα ανανεωμένα» εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «Καθρέφτης» του Πρώτου, με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο Γιάννης Πετρίδης.

Μιλώντας ωστόσο για την μουσική βιομηχανία στις μέρες μας, ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως και στα χρόνια του κορονοϊού, η μουσική παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίστηκε, όπως συνεχίζεται η ζωή αλλά με τις επιδράσεις της πανδημίας. «Αρκετές καλλιτέχνες έδωσαν το στίγμα στα άλμπουμ τους ότι τα τραγούδια τους τα δημιούργησαν κλεισμένοι. Ο Eric Clapton και ο Van Morrison πέρασαν από τα τραγούδια τους ένα δικό τους μήνυμα αντιεμβολιασμού και δέχτηκαν ένα υπερβολικό bullying από πάρα πολλούς. Άλλοι νεότεροι καλλιτέχνες της pop μουσικής σκηνής, περνούν πιο αισιόδοξα μηνύματα» είπε χαρακτηριστικά.

Η μουσική συνέχισε να είναι στα πλαίσια της δεκαετίας, πρόσθεσε, με την επικράτηση της hip hop, αλλά και της χορευτικής μουσικής και της pop, αν και την ίδια ώρα, «υπάρχουν και καλλιτέχνες που προσπαθούν να δώσουν το δικό τους στίγμα μέσα από την country ή την rock μουσική» σημείωσε ο κ. Πετρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος