Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στον Δήμο Φαρκαδόνας “παραδόθηκαν” στα ορμητικά νερά του Πηνειού

Σε απέραντη λίμνη έχουν μετατραπεί χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στον Δήμο Φαρκαδόνας από τα ορμητικά νερά του Πηνειού και των παραποτάμων του.
Πρόκειται για καλλιεργούμενες εκτάσεις στα χωριά Κλωκοτός, Φαρκαδόνα, Κεραμίδι και Ζάρκο που έχουν καλυφθεί με μεγαλες ποσότητες νερού, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 48ωρου.Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στον Δήμο Φαρκαδόνας “παραδόθηκαν” στα ορμητικά νερά του Πηνειού
Τα παραπάνω χωριά επισκέφθηκε κλιμάκιο του Δήμου Φαρκαδόνας με επικεφαλής τον δήμαρχο, Σπύρο Αγναντή, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, Γιάννη Γεωργουλόπουλο και Βασίλη Κουκόλη, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, προκειμένου να δούνε από κοντά το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στον Δήμο Φαρκαδόνας “παραδόθηκαν” στα ορμητικά νερά του Πηνειού
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Γεωργουλόπουλος, τόνισε ότι “αυτή τη φορά το νερό που έφθασε στην περιοχή μέσω του Πηνειού και των παραποτάμων του είναι περισσότερο από πέρυσι. Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στα χωριά του δήμου μας ξεπερνούν τις 60 χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά, μηδική, δενδροκαλλιέργειες και βαμβακοχώραφα οι οποίες έχουν παραδοθεί στα ορμητικά νερά του Πηνειού. Σημαντική ζημιά έχει υποστεί και η αγροτική οδοποιία, για την οποία ζητάμε τα απαραίτητα κονδύλια. Τα χρήματα που μας έδωσαν πέρυσι για να φτιάξουμε τους δρόμους που είχαν καταστραφεί από τον Ιανό, ήταν λίγα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος