Γιατρομανωλάκης στην ΕΡΤ: Η κοινωνία γίνεται καλύτερη με την συμπεριληπτικότητα – Όλοι έχουν δικαίωμα στην αγάπη

“H oρατότητα είναι 100% μέρος της διαδικασίας. Αυτά που είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης τα έχω ζήσει κι εγώ. Μπορώ να ταυτιστώ με το 95% των όσων είπε. Κι εγώ κλείστηκα στον εαυτό μου, κι εγώ αναρωτιόμουν γιατί είχα μία διαφορετική αντιμετώπιση” είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Στούντιο 4” για τη συμμετοχή του στην χθεσινή  εκδήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού – ταυτότητας και έκφρασης φύλου. “Η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η απενοχοποίηση, η ορατότητα παίζει ρόλο σε αυτό και θετικές κινήσεις ήδη κάνει η κυβέρνηση και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσει και σε επόμενες” επεσήμανε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

“Την εποχή που μεγάλωνα εγώ δεν υπήρχε και κάποιος εκεί έξω που να με κάνει να πω: Κοίτα δεν είναι εμπόδιο, υπάρχουν εναλλακτικές. Δεν υπάρχει λόγος να διαλέξεις ανάμεσα στην καριέρα σου και του ποιος είσαι στ΄αλήθεια. Να δεις πως αυτά συνδυάζονται” ανέφερε.

“Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουν γίνει βήματα. Δεν έχουν γίνει τα πάντα αλλά έχει γίνει μια αρχή ” επεσήμανε.
“Θεωρώ ότι σιγά-σιγά περνάει στην κοινωνία και με την παρουσία ανθρώπων που βγαίνουν ανοικτά να μιλήσουν για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό” σημείωσε.

Σε όσους ισχυρίζονται ότι το δημοσιοποιούν ότι είναι gay, για να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας απαντά πως “Όταν εννέα στα δέκα είναι επιθέσεις και μπούλινγκ δεν είναι ό,τι πιο θετικό ως δημοσιότητα. Το λέω και για τον εαυτό μου και για τον κ. Καπουτζίδη”

“Θεωρώ υποχρέωσή μου από τη στιγμή που μου δόθηκε η δυνατότητα να έχω ένα αξίωμα δημόσιο έπρεπε να βγω και να πω ανοικτά: Κοιτάξτε αυτός είμαι. Το 100% μου με ό,τι αυτό περιλαμβάνει μέσα. Το θεωρώ υποχρέωσή μου και καθήκον μου και απέναντι στους πολίτες αλλά και κυρίως απέναντι σε όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία μπορεί να αισθάνονται ή να τα κάνουν κάποιοι άλλοι να αισθάνονται άσχημα γι΄αυτό που είναι” είπε χαρακτηριστικά

“Όταν είσαι ένα δημόσιο πρόσωπο και λες ότι είσαι gay δεν περιμένεις μια θετική αντιμετώπιση” επισήμανε. “Παλιότερα μου είχαν πει “Κοίτα, ξέγραψέ το δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ασχοληθείς με τα κοινά, με την πολιτική. Στην καλύτερη περίπτωση θα έχεις ένα ρόλο παρασκηνιακό, συμβουλευτικό. Όμως συνδυάστηκαν και έτυχε να είμαι ο πρώτος, που είμαι μέλος μιας κυβέρνησης και ανοικτά gay. Και σίγουρα δεν θα είμαι ο τελευταίος” σημείωσε

“Το θέμα είναι απενοχοποιημένα να είμαστε ο εαυτός μας, όποιοι και εάν είμαστε και να λειτουργούμε καλά μέσα σε μία κοινωνία που μας αποδέχεται . Η κοινωνία μας γίνεται καλύτερη όταν αποδέχεται όλους τους πολίτες, γίνεται καλύτερη από την ποικιλομορφία, την συμπεριληπτικότητα, όσο πιο ανοιχτόμυαλη είναι” υπογράμμισε

Δικαίωμα στην αγάπη έχουν όλα τα άτομα. Δεν θα χάσει κάποιος εάν προστεθεί και ένας άλλος που έχει δικαίωμα στην αγάπη” τόνισε.

Όσον αφορά στο τι τον όπλισε με το θάρρος να προχωρήσει στη ζωή με την αλήθεια, ανέφερε πως το πρώτο ήταν η θετική στάση των γονιών του, που του έδωσαν τη δυνατότητα και του καλλιέργησαν να ρωτάει, να κρίνει, να αμφισβητεί και να μην θεωρεί τίποτε δεδομένο και προφανές.

Το δεύτερο ο θύμος από την αδικία που υφίστατο “Ο θυμός είναι μια μεγάλη δύναμη που έχεις μέσα σου. Αρκεί να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με έναν τρόπο παραγωγικό και θετικό και όχι ως μία έκρηξη βίας”.  Και εξηγεί: “Δεν σου λένε αυτό που έκανες δεν είναι σωστό. Σου λένε αυτό που είσαι στην ολότητά σου δεν είναι σωστό” Αυτό πως να το αντιμετωπίσεις;”

Και συμπληρώνει: “Πεισμώνεις και λες δεν θεωρώ ότι έχω κάνει κάτι κακό. Δεν θεωρώ ότι είναι λάθος αυτό που είμαι. Χρειάζεται να αλλάξουμε το πλαίσιο και να πούμε: Είναι εντάξει το να υπάρχουν άτομα που δεν είναι πανομοιότυπα με εμάς”.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος