Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Επιδείνωση με μπόρες και καταιγίδες από την Παρασκευή

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή, πρώτα στη δυτική Ελλάδα όπου από το πρωί θα έχουμε κάποιες μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σε αρκετές περιοχές της χώρας η Παρασκευή θα κυλήσει με σύννεφα τα οποία κυρίως από το απόγευμα προς το βράδυ και μετέπειτα θα αρχίσουν να δίνουν φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο εξαιτίας της επικράτησης νοτιάδων οι οποίοι όμως τις επόμενες ημέρες κατά διαστήματα και κατά τόπους θα ενισχυθούν αρκετά έως πολύ.

Στην Αττική θα υπάρχουν συννεφιές κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ υπάρχει μια πιθανότητα από τις πρωινές ώρες να βγάλει κάποιες πολύ τοπικές μπόρες, κυρίως στα κεντρονότια τμήματα του νομού. Όσο όμως θα βαδίζουμε προς το απόγευμα αυτές οι μπόρες θα αρχίσουν να εντοπίζονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές του νομού με πιθανότητες τοπικών καταιγίδων, φαινόμενα που θα διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.
Οι άνεμοι νοτιάδες αρκετά ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 11 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με λιγότερα σύννεφα και περισσότερα διαστήματα ηλιοφάνειας και ίσως κάποιες τοπικές ομίχλες. Καθώς θα βαδίζουμε προς το απόγευμα τα σύννεφα θα γίνονται ολοένα και περισσότερα και πιο πυκν. Μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσουν κάποιες διάσπαρτες μπόρες οι οποίες όμως προς το βράδυ θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας και τη Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα καταιγίδων. Από αργά τη νύχτα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Νοτιάς στα 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στους 5 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος