Εύκολο «διπλό» στο ντέρμπι για την Λίβερπουλ – Εκτός έδρας νίκες για Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι

Με εκτός έδρας νίκες των τριών διεκδικητών ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της 14ης αγωνιστικής της Premier League.

Έβερτον – Λίβερπουλ 1-4

Οι «κόκκινοι» δεν σταμάτησαν ούτε στο γειτονικό «Goodison Park». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό με εξαιρετικό μακρινό σουτ του Τζόρνταν Χέντερσον. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ τελείωσε με υποδειγματικό τρόπο μια αντεπίθεση της ομάδας του για το 2-0. Από το 25ο λεπτό και έπειτα, η Λίβερπουλ «χαλάρωσε» και έριξε τον ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα «ζαχαρωτά» να μειώσουν στο 38′ με τον Ντεμάραι Γκρέι.

Παρότι η ομάδα του Μπενίτεθ πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου το αποτέλεσμα ήταν… το ακριβώς αντίθετο. Σε μια αντεπίθεση στο 64ο λεπτό, ο Σαλάχ νίκησε ξανά τον Πίκφορντ και «έγραψε» το 3-1 υπέρ της ομάδας του. Στο 79′ ο Ντιόγκο Ζότα πέτυχε το τελικό 4-1 για την Λίβερπουλ με δυνατό τελείωμα από κοντινή απόσταση.

Γουότφορντ – Τσέλσι 1-1

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν ένα εύκολο βράδυ στο «Vicarage Road». Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι αντιστάθηκε σθεναρά στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 13′ η αναμέτρηση διακόπηκε προσωρινά διότι ένας εκ των φιλάθλων στο γήπεδο χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη. Στη συνέχεια, η Τσέλσι προηγήθηκε στο 29ο λεπτό χάρη στο Μέισον Μάουντ. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δεκατέσσερα λεπτά αργότερα με τον Εμμάνουελ Ντένις που σκόραρε για τρίτο σερί ματς.

Την λύση στους «μπλε» έδωσε η… «χρυσή αλλαγή» του Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός προπονητής έριξε τον Χακίμ Ζίγιεκ στην μάχη στο 60′. Δεκατρία λεπτά αργότερα, ο Μαροκινός εξτρέμ έδωσε στην ομάδα του το δεύτερο της προβάδισμα στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι αν και πιέστηκαν, κράτησαν το υπέρ τους σκορ και πήραν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Την έκτη της σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι στο «Villa Park». Στο 27ο λεπτό ο Ρούμπεν Ντίας έδωσε το προβάδισμα στους «πολίτες». Δεκαέξι λεπτά αργότερα, ο Μπερνάρντο Σίλβα διπλασίασε τα τέρμτα της ομάδας του.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ βρήκε μια απάντηση. Ο Όλι Ουάτκινς μείωσε σε 2-1 στο 47ο λεπτό. Οι «χωριάτες» δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι περισσότερο στο ματς, γνώριζοντας έτσι την πρώτη τους ήττα στη νέα εποχή.

Τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων της ημέρας:

Γουέστ Χαμ – Μπράιτον 1-1
Γουλβς – Μπέρνλι 0-0
Σαουθάμπτον – Λέστερ 2-2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος